– U posljednja dva dana, imali smo jako veliko nevrijeme u cijeloj regiji. Jednostavno, jaka kiša, koja je bila praćena velikom grmljavinom. Svakako da se svako od nas boji grmljavine, ako se nađe na otvorenom prostoru. Svakako da trebate pobjeći od visokih šuma i krošnji drveća….

Obitelji Mitrović u Aranđelovcu u Srbiji dogodio se nesvakidašnji događaj u vlastitom dvorištu. Usred bijesne oluje, jaka munja udarila je velikom snagom, sudarivši se s drevnim hrastovim stablom i proizvevši odjek grmljavine koja je odjeknula cijelim dvorištem. Snažna munja pogodila je stari hrast koji je stajao visok više od sto godina. Marko Mitrović do jutros nije pokazivao nikakve znakove da nešto poduzima na uklanjanju stabla koje je bilo potpuno uništeno. Naoružan motornom pilom hrabro je krenuo u obrezivanje grana, no ono što je otkrio u podnožju stabla bilo je sve samo ne obično.

Zastanite na trenutak kako biste pogledali video, a zatim ga nastavite dijeliti sa svojim poznanicima. https://rumble.com/embed/u7mx4.vwf8d Dodatni članak Jeste li znali da mikrovalna pećnica služi u svrhu koja nije samo zagrijavanje hrane? Ne samo da je mikrovalna pećnica vrlo funkcionalna, već služi i kao praktičan alat u kuhinji. Ako ste mislili da je njegova jedina svrha zagrijavanje hrane, prevarili ste se. Izuzetno je koristan za mnoštvo drugih kulinarskih potreba. Bez napora ogulite češnjak tako da mu brzo uklonite ljusku.

Jednostavno potopite češnjak u vodu na samo 15 sekundi i gledajte kako ljuska bez napora klizi, kao nekom čarolijom. Para koja se stvara iz vodenog sadržaja češnjaka učinkovito slabi vezu između češnja i njihovog vanjskog sloja, čineći proces uklanjanja brzim i lakim. Ako želite bez napora iscijediti sok iz naranče ili limuna, samo stavite cijelo voće u mikrovalnu pećnicu na 10 sekundi.

Ova tehnika nježnog zagrijavanja će olabaviti vlakna unutar voća, čineći povjetarac iscijediti svaku pojedinačnu kap soka. Ako ustanovite da je vaš smeđi šećer stvorio grudice, postoji jednostavan lijek. Navlažite papirnati ubrus i stavite ga u zdjelu zajedno sa šećerom. Stavite zdjelu u mikrovalnu na 25 sekundi, omogućujući da vlaga iz papirnatog ručnika prodre u šećer i učini ga savitljivijim. U slučaju da naiđete na posudu s medom koja se skrutila u kristalizirani oblik, postoji jednostavan lijek za vraćanje početne baršunaste teksture. Samo odvojite poklopac i stavite ga u mikrovalnu pećnicu, izlažući je zagrijavanju otprilike 30 do 40 sekundi.

Ova metoda će učinkovito otopiti med, pretvarajući ga natrag u tekuće stanje. Za one koji nailaze na poteškoće kada pokušavaju oguliti žilave tikve i korjenasto povrće, postoji jednostavan lijek koji pojednostavljuje postupak. Izlaganjem dotičnog povrća laganoj vatri u mikrovalnoj pećnici u trajanju od 2 do 3 minute, vanjski sloj postaje savitljiviji i stoga ga je lakše ukloniti. Ipak, ključno je biti oprezan pri rukovanju zagrijanim povrćem kako biste izbjegli moguće opekline. Možete si uštedjeti trošak kupnje skupog aparata za cappuccino s ovom jednostavnom tehnikom za proizvodnju mliječne pjene.

Započnite ulijevanjem mlijeka u staklenku, pazeći da ne premaši polovicu kapaciteta kako biste ostavili mjesta za pjenu. Čvrsto zavrnite poklopac na staklenku i snažno je protresite otprilike 30 do 60 sekundi. Ovim snažnim miješanjem mlijeko će se pretvoriti u divnu pjenu. Za dodatno poboljšanje teksture pjene, uklonite poklopac i stavite staklenku u mikrovalnu pećnicu na 30 sekundi, dopuštajući da se pjena digne. Na kraju, ulijte ovu raskošnu pjenu u svoju omiljenu kavu i uživajte u iskustvu.

Jeste li zainteresirani za uživanje u brzom i jednostavnom podnevnom obroku? Započnite obilato premažite maslacem dno šalice, a zatim je do vrha napunite kockicama kruha. U drugoj šalici pomiješajte jedno jaje i tri žlice mlijeka. Ulijte ovu smjesu u šalicu s kruhom i maslacem i stavite je u mikrovalnu na jednu minutu. Rezultat je vizualno ugodno jelo koje se bez napora može pripremiti u mikrovalnoj pećnici. Vrlo izvanredno, zar ne?