– Mnogo je istinitih ispovijesti koje se mogu pronaći na društvenim mrežama, a koje su povezane sa nesretnim majkama. Neke dožive da im dijete bude prodato, drugima umre dijete, dok neku djecu otmu očevi odmah nakon samoga porođaja. 

Živeći u neobičnom gradu, ova je obitelj vodila tipičan život, obavljajući svakodnevne rutine kao i svaka druga. Međutim, njihovi su se životi nevjerojatno okrenuli kada se dogodio čudesan događaj – otkrila je da je očekivala. Ultrazvuk je donio još jedno zapanjujuće otkriće: trebali su pozdraviti ne jedan, već tri smotuljka radosti u svojim životima.

Iščekivanje nepoznatog ispunjavalo je dane koji su prolazili, ostavljajući sve u neizvjesnosti koja se mogla riješiti s više financijskih sredstava.

Tijekom sedmog mjeseca Ana je doživjela početak trudova, zbog čega je stigla hitna pomoć da je prevezu u bolnicu. Nakon nekoliko sati liječnik je Nenadu priopćio uzbudljivu vijest: “Čestitamo, sada ste ponosni roditelj trojki!”

  • S ogromnim osjećajem sreće Ana je uživala u dugo iščekivanom trenutku kada se cijela obitelj napokon okupila. Međutim, činilo se da njezin suprug ne dijeli to oduševljenje. Umjesto toga, povukao se u vlastite misli, fiksirajući pogled na jednu točku.

Prošlo je dvadeset dana otkako se Ana vratila kući iz bolnice s novorođenčadima. Nenad je otišao kupiti pelene za djecu i još se nije vratio!

Unatoč Aninim nastojanjima da ga kontaktira telefonskim pozivima i raspitivanjem kod prijatelja i rodbine, mogla se samo uvjeriti da je dobrog zdravlja. Bez obzira na njezine uporne pokušaje, šutnja je bila jedini odgovor koji je dobila. Ana je odlučila posvetiti se brizi o djeci, ne razmišljajući više o Nenadu.

Primarni izvori pomoći Ani u odgoju djece bile su majka i sestra. Kako su djeca sazrijevala, Ana je pronašla posao, a djeca su krenula u vrtić. U dobi od 4 godine, Ana je napravila značajan izbor da se preseli iz ruralnog područja u grad u potrazi za mogućnostima karijere.

  • Svojim marljivim radom i ustrajnošću postigla je značajan uspjeh u svojoj karijeri. Srećom, bila je zaposlena u renomiranoj tvrtki i od države je kao samohrani roditelj dobila pomoć koja joj je omogućila da osigura stan uz dodatne pogodnosti. Dok su njezina djeca započinjala školovanje, jako je cijenila neprocjenjivu podršku svoje majke u njihovom odgoju.

Prošlo je desetljeće otkako je posljednji put pogledala na svog supruga. Kobnog dana, dok je odlazila s radnog mjesta, put joj se susreo s Nenadom. Bio je zaposlen u tvrtki sličnoj njezinoj, iako su im se položaji razlikovali; ona je obnašala menadžersku ulogu dok je on bio na poziciji običnog upravitelja.

Nenad se u početku našao u stanju zbunjenosti dok je pokušavao prepoznati Anu, što ga je navelo da traži opravdanja zašto je naprasno otišao.

U molbi za oprost i priliku da se ponovno poveže sa svojom djecom, ponizno joj je prišao. Anin bijes dosegao je točku ključanja kada su godine gorčine konačno dosegle prijelomnu točku.

“Tijekom razdoblja kada su se naša djeca razboljela, proveo sam dvije godine ponizno moleći svog nadređenog za slobodno vrijeme, baš kao što ti sada klečiš preda mnom. Moji napori su bili neumorni dok sam se trudio danju i noću da im priskrbim hranu, dok si ti ostao misterij.

Sada kada sam uspješno izgradio i uredio svoj život, želiš li mjesto u njemu? Nažalost, to nije moguće.

Nakon što djeca postanu punoljetna, bit će njihov prerogativ odlučiti hoće li ili ne odlučiti održavati komunikaciju s vama, ali ne očekujte nikakvu pomoć od mene.”

Stanje njegovog kajanja i krivnje ostali su joj nepoznati, i nikada nije dobila nikakve dodatne informacije o njemu. U svjetlu toga, odlučila je sve otkriti djeci, dopuštajući im autonomiju da odluče žele li ili ne žele održavati odnos s pojedincem njegove prirode.