– Lepa Brena je na estradnoj sceni prisutna još od 1981 godine, kada je kao zamjenska pjevačica stigla u tadašnji “Slatki greh”. Plan je bio da otpjeva dva koncerta, ali se toliko dobro pokazala da je zamijenila tadašnju pjevačicu, a ostalo je istorija.

Brena, žena izuzetne ljepote, tragično je izgubila majku na isti dan kada je Živojinović proslavio krsnu slavu, zbog čega se povukla iz javnih nastupa.

  • U 2014. godini pjevačica Lepa Brena doživjela je gubitak majke Ifete Jahić, prije desetak godina. Iako o tome ne govori često, otvoreno priznaje da se nikada nije u potpunosti oporavila od gubitka majke. Kao suptilnu posvetu, povremeno podijeli fotografiju iz svoje prošlosti, baš kao što je to učinila na rođendanu svoje majke.

Odlazak roditelja neshvatljiv je šok na koji se nitko ne može adekvatno pripremiti. Unatoč prolivenim suzama i golemim teškoćama s kojima sam se suočio, nikada nije postojao trenutak u mom postojanju u kojem sam osjećao krivnju što nisam učinio više za svoje roditelje. Iako je bol nesnosna, moj duh ostaje netaknut, rekla je Brena u razgovoru za domaće medije nakon majčine smrti.

Svoju duboku zahvalnost i divljenje prema svojoj majci Ifeti Jahić, Lepa Brena je izrazila posvetivši svoj album ispunjen kako izvornim tako i novokomponiranim narodnim pjesmama. Istaknula je kako je ljubav i sposobnost pjevanja narodne glazbe odgojila njezina majka. Iako je Ifeta rijetko kada tražila pažnju javnosti, u razgovoru za medije potrudila se da izrazi svoje divljenje svojoj snahi.

Za mene je ona Fahretica, ali možda je vi znate kao Brenu. Nosi nasljeđe moje sestre, po kojoj je i dobila ime, a svoj izuzetan talent naslijedila je od majke naše majke. Naša baka je bila ta koja je svirala harmoniku i prenijela svoje znanje pjesama na Fahreticu – otkriva Brenina majka u razgovoru za “Puls”.

Dodatno, Ifeta Jahić govorila je o prognozi vidovnjakinje o Breninoj sudbini.

  • Sa pet godina, Fahretina majka je susrela čovjeka koji je imao sposobnost čitanja dlanova. Otkrio joj je da će imati troje djece, a treće će biti neočekivano, ali predodređeno za veliki uspjeh. Ovo dijete, djevojčica, krenut će na nevjerojatno putovanje od zemlje do neba, skupljajući usput bogatstvo. Međutim, po povratku bi se odrekla iste svote novca koju je stekla. Bogatstvo bi bilo povezano s njezinim budućim muškim djetetom, a ona bi ga velikodušno dijelila. Ovu priču ispričala je Brenina majka dok je pričala o otmici Breninog najstarijeg sina Stefana.

Nakon operacije u ožujku 2014. godine u Tuzli, Brenina majka je potom prebačena u Beograd, gdje je nažalost preminula.

Na dan Svetog Arkanđela, koji je i spomen na krsnu slavu Živojinovića, Ifeta je preminula. Njeno posljednje počivalište je u Brčkom. Lepa Brena je prije ljubavne veze s Bobom Živojinovićem bila u ljubavnoj vezi s poznatim Srbinom.

Lepa Brena i Slobodan Boba Živojinović već duže vrijeme važe za jedan od najskladnijih i najpoznatijih parova u zemlji. Njihova ljubavna priča seže “stotinu godina” u prošlost, vrijeme toliko daleko da se samo nekolicina pojedinaca može prisjetiti svog života prije nego što su postali par. Malo je poznato da je naša proslavljena pjevačica prije Bobe bila u romantičnoj vezi s nekim od naših političara, au jednom je razdoblju čak bila i glazbenica.

Prema prethodnom tekstu Kurira, šuškalo se da je prije veze sa Živojinovićem bila u ljubavnoj vezi s Mirkom Krlićem.

Nakon saborske zastupnice i predsjednice saborskog Odbora za kulturu i informiranje, Krlić je obnašao važne dužnosti u političkom životu. Prije nekoliko desetljeća raspravljao je o dinamici njihova odnosa i odnosa općenito. Nedugo nakon razlaza, Brena se već vinula u južne regije, dok je Mirko glazbenu karijeru nastavio kao DJ u Zrenjaninu.

Prije nekoliko desetljeća Mirko je Saboru otvoreno otkrio da s Lepom Brenom doista ima dugogodišnju ljubavnu vezu koju karakterizira obostrana privrženost. No, istaknuo je kako su ti dani sada iza njih, te su prešli u blisko prijateljstvo.

U tom razdoblju pojavili su se i zapisi o Breninoj namjeri da posjeti ekscentričnu stijenu, a on se u skladu s tim osvrnuo na te optužbe.

Vijest o njegovoj skoroj ženidbi nije me šokirala jer sam bio svjestan njezine dugogodišnje želje za tim. Tijekom našeg zajedničkog vremena često mi se povjeravala, izražavajući svoju iskrenu želju da stvori vlastitu obitelj. Neprestani strah da će izgubiti slavu i ostati sama nemilosrdno ju je progonio. Taj strah je posebno pojačan činjenicom da je često bila odvojena od roditelja, koji žive u Brčkom, kako je Mirko spominjao još 1985. godine.

Priča se razvijala dok je dijelio pojedinosti o njihovom prvom susretu, ističući nepobitnu vezu i ljubav koja je između njih procvjetala od u prvom trenutku kad su se ugledali.

  • Krlić se prisjetio susreta s Brenom tijekom njenog debitantskog nastupa u Zrenjaninu. Među njima je odmah zaiskrila veza, što je dovelo do divnog putovanja zajedničkog smijeha i radosti. Krlić je u to vrijeme bio zaposlen kao disk džokej u Domu mladeži, a kasnije u lokalnom lokalu. Brena je njihov grad počastila svojim melodičnim glasom, osvojivši publiku u dva nevjerojatna nastupa koji su trajali nekoliko mjeseci. Njihovi putevi ponovno će se ukrstiti u budućnosti, ostavljajući trajna sjećanja.