– Za ovaj vikend donosimo vam jednu jako zanimljivu životnu ispovijed, koja je u proteklih par dana šokirala cijelu regiju. Naime, radi se o djevojci koja ima samo 19 godina, i koja je rođenoj majci preotela njenog tadašnjega dečka….

Nakon gubitka voljene osobe, razvod je drugi najvažniji uzrok boli i boli. Tu patnju ne podnose samo bivši partneri, već i njihova djeca, roditelji, braća i sestre, pa čak i bliski prijatelji. Utjecaj odvajanja od jednog roditelja razlikuje se ovisno o dobi djece. Mlađi se brzo prilagođavaju novim okolnostima, kao što su odvojeni domovi, odmori i zime. Djevojčice su često sklone osjećajima tuge, tjeskobe i nesreće, dok su dječaci skloniji ispoljavanju agresivnog ponašanja i prkosa. Istraživanja pokazuju da dječaci bolje prihvaćaju majčinu novu partnericu nego djevojčice, koje se često suočavaju s većim izazovima po tom pitanju… Tome u prilog ide i priča iz stvarnog života jedne djevojke iz Banjaluke.

Jasmina je s 19 godina donijela životnu odluku koja ju i dan danas prati, ispričala je u svojoj priči na forumu. Ta je odluka na kraju imala razoran utjecaj na život njezine majke, zbog čega ona duboko žali. Sada 27-godišnja Jasmina razmišlja o posljedicama svojih prošlih izbora. Jasmina je podijelila svoje viđenje razvoda svojih roditelja koji se dogodio u njezinim tinejdžerskim godinama. Razmišljajući sada o tome, vjeruje da je to bila mudra odluka. Njeni roditelji su se vjenčali u mladosti, a njena majka je i sama postala majka sa samo 17 godina. Unatoč svojoj mladosti, morala je žonglirati s obavezama brige o bebi i pripremanja obroka, a da nije imala priliku u potpunosti prihvatiti vlastiti osobni razvoj. Njihov brak bio je obilježen stalnim sukobima, bilo da je riječ o obiteljskim problemima ili financijskim poteškoćama.

Otac joj je radio kao predradnik u tvornici, dok je majka radila kao kuharica u stričevom restoranu. No, njihova su primanja pokrivala samo najnužnije, a kako su Jasmina i njezin brat odrastali, financijski napor je postajao sve očitiji. Nakon razvoda, njezinom je ocu trebalo samo godinu dana da ponovno pronađe društvo. Upustio se u vezu s lokalnom udovicom i nije gubio vrijeme na suživot s njom.

U međuvremenu je Jasmina, zajedno s bratom i majkom, živjela u stanu koji im je velikodušno ustupio njihov otac, a koji je stekao suradnjom s tvrtkom. Iako naše kućanstvo više nije bilo mučeno svađama i svađama, nisam mogao a da ne osjetim duboku čežnju za svojim ocem. Nisam mogla a da ne okrivim majku za raspad njihova braka, uvjerena da je mogla pokazati više strpljenja i suzdržati se od eskalacije situacije. Iako bi me moja baka uvijek iznova podsjećala: “Da je barem tvoja majka ostala pribrana, kao prava dama, umjesto što je srušila temelje našeg doma”, te riječi i dan danas odzvanjaju u meni.

Kako su godine prolazile, ova je mlada žena vjerovala da će njezini roditelji na kraju popraviti svoju vezu nakon što se njihove snažne emocije slegnu. To što joj otac živi s drugom ženom nije je zabrinjavalo jer nisu imali zajedničku djecu. Protumačila je to kao znak da se još uvijek drži svoje predanosti njihovoj “pravoj” obitelji. No, sve je krenulo drastično kada je njezina majka počela hodati s kolegom s posla, samo dvije godine nakon razvoda. Jasmina nastavlja svoju priču prepričavajući događaje koji su se odigrali kada je na scenu stupio mladić koji je igrom slučaja bio tek zaposlenik njezinog strica.

Unatoč njegovom nedostatku znanja u kulinarstvu, Jasminina majka preuzela je na sebe da ga vodi u njegovoj novoj ulozi. Iako je među njima bila neznatna razlika u godinama od nekoliko godina, on je tek pet godina mlađi od nje, Jasminina majka pokazala je čudno ponašanje. U početku je Jasmina primijetila da njena majka provodi više vremena na poslu nego inače, a onda je promatrala mamu kako navečer ukrašava kosu viklerima, a ujutro stavlja ruž za usne.

Budući da je tada imala 18 godina, Jasmina je bila itekako svjesna implikacija iza tih postupaka. Oslanjao sam se na uvjeravanje da će se suzdržati od poduzimanja bilo kakve radnje dok sam ja prisutan. Nakon završetka škole odlazio bih direktno na svoje radno mjesto, gdje bih se pridružio ujaku u renomiranom restoranu Maltene do Fajoront. Ponašao se prema meni s neizmjernom ljubaznošću, stalno je pripremao ukusna jela samo za mene, odvajao ostatke hrane od drugih i predstavljao mi ih na elegantnom tanjuru, kao da sam ugledan posjetitelj.

Gledajući unatrag, sada shvaćam da su njegove namjere bile pridobiti moju naklonost, nadajući se da ću ga prigrliti kao “posebnog prijatelja” moje majke. U to vrijeme nisam bio svjestan istine. Vjerovala sam da mi šalje tajne poruke i da me romantično progoni, jer nisam mogla shvatiti kako mu je žena u tridesetima draža od mlade i lijepe djevojke u dvadesetima. S proračunatim i prijevarnim planom pokrenuo sam igru ​​s izričitim ciljem da zabijem klin među njima… i uspio sam u tome. Podlegao je mojoj mladenačkoj privlačnosti. Naša je veza postala javna, a ja se nisam trudio ništa sakriti od svoje majke. Zapravo, čak sam se potrudio obavijestiti je svaki put kad bismo imali intimne odnose…

Moj krajnji cilj bio je trajno ga izbrisati iz njezinih misli. Dok smo bili zaokupljeni emotivnim činom pregledavanja iztrošenih fotografija, lijejući suze nad njihovim stanjem, slučajno smo naletjeli na sliku ustanove moga strica. Fotografija je prikazivala užurbani prizor, sa svakim pojedincem koji je bio zaposlen, a moj ujak bio je vidljiv u pozadini. U tom trenutku mi je po prvi put povjerila otkriće koje je, kao 18-godišnjoj djevojci, u meni usadilo duboki osjećaj straha. Jesi li svjestan da me on zapravo zaprosio i da smo se trebali vjenčati? Suze su mi navrle na oči dok sam je molio za oprost.

  • Nježnim dodirom po mojoj glavi, uvjerila me da nema potrebe za uzrujavanjem. Vjerovala je da je najbolje što su stvari završile kako jesu i davno mi je oprostila. Međutim, nalazim se izgubljen u stanju depresije jer me karma konačno sustiže. Jasmina je dirljivim riječima izrazila kako su je moja nezrelost i zavist uskratili da doživi ljubav. Ovaj narativ je izazvao podjele među korisnicima ovog foruma. Imate li mišljenje? Je li njezino ponašanje neopravdano?