U istraživanju o vrtlarenju, analizirali smo koje biljke najbolje koegzistiraju s paprikom, s ciljem postizanja optimalnog rasta i zdravih plodova. Evo nekoliko biljaka koje se preporučuju za sadnju u blizini paprike:

Rajčica
Patlidžan
Bamija
Kukuruz
Grah
Tikvice
Krastavac
Grašak
Zelena salata
Blitva i špinat
Luk i češnjak
Rotkvica
Mrkva
Cikla
Saroje


Začinsko bilje poput bosiljka, kopra, origana, majčine dušice, ružmarina, metvice i peršina
Baršun
Dragurub
Neven
Ove biljke su odabrane jer se dobro slažu s paprikom i mogu zajedno doprineti boljem rastu i razvoju. Međutim, važno je napomenuti da postoje biljke koje nisu kompatibilne s paprikom, kao što su krumpir, kupusnjače poput karfiola i brokule, komorač i stabla badema.

 

Ove biljke mogu imati negativne efekte na rast paprike zbog zajedničkih štetnika, bolesti ili različitih zahteva za tlo.

BONUS:

Ovaj recept donosi upute za pripremu ukusnih američkih palačinki, omiljenog slatkog doručka. Karakteristične po svojoj debljini i veličini, američke palačinke često se uživaju nedjeljom ujutro, obogaćene raznim voćem i preljevima, poput meda ili čokoladnog namaza.

Evo kako pripremiti američke palačinke koristeći ovaj recept:

Sastojci:

200 g brašna
1 paketić praška za pecivo
1 žličica soli
1 žlica šećera
250 ml mlijeka
1 jaje
3 žlice otopljenog maslaca

Upute:

U zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sol i šećer.
Napravite udubljenje u sredini smjese i dodajte mlijeko, jaje i otopljeni maslac.
Dobro promiješajte smjesu dok ne postane gusta i glatka. Po potrebi, dodajte još mlijeka ili brašna kako biste postigli željenu konzistenciju.
Zagrijte tavu i premažite je kockicom maslaca.

Nakon pečenja, palačinke možete poslužiti s raznim preljevima poput javorovog sirupa, meda, čokoladnog namaza ili svježeg voća. Uživajte u slatkom doručku koji će vam sigurno uljepšati dan!