– U Američkim filmovima se oduvijek moglo vidjeti, da je ova zemlja itekako problematična po pitanju pretilih osoba. Međutim, kako je vrijeme prolazilo, sve veći broj osoba je i u Evropi počeo imati probleme sa viškom kilograma. Danas vam donosimo jednu istinitu priču na ovu temu….

Možda se sjećate para preslatkih braće i sestara prikazanih u TLC-jevom reality TV showu, čija je ukupna težina premašila 500 kilograma. Publika je bila očarana njihovim svakodnevnim borbama i izazovima s kojima su se susreli kao pojedinci koji žive s pretilošću, u rasponu od ograničene pokretljivosti do izbora prehrane. Teret te težine značajno je utjecao na njihovu opću dobrobit i kvalitetu života, što je u konačnici predstavljalo prijetnju Taminom zdravlju, posebice tijekom pandemije koronavirusa.

Njezina nevjerojatna transformacija, obilježena značajnim gubitkom kilograma i potpunom promjenom načina života, razveselila je sve oko nje. Nevjerojatno, Tami je uspješno skinula vrtoglavih 181 kilogram, a transformacija je toliko nevjerojatna da je jedva prepoznatljiva na najnovijim fotografijama na kojima samouvjereno pozira u kupaćem kostimu. Postavlja se pitanje: što joj je prolazilo kroz glavu kada je donijela monumentalnu odluku da potpuno promijeni svoj život i fizički izgled?

Njezino je zdravlje bilo ugroženo, što je natjeralo liječnike da hitno preporuče mršavljenje. Kao odgovor na to, odlučila je posvetiti 14 mjeseci svog života specijaliziranoj bolnici usmjerenoj na pomoć pojedincima u mršavljenju. Tamo su joj se putevi ukrstili sa svojim budućim suprugom. Tragično, preminuo je prethodne godine. Unatoč slomljenom srcu, Tami se podvrgnula operaciji smanjenja želuca koja je rezultirala nevjerojatnim gubitkom od 129 kilograma. Nevjerojatno, nastavila je svoj put i na kraju skinula ukupno 181 kg.

Tamino trenutno stanje zadovoljstva i samouvjerenosti vidljivo je jer je nedavno podijelila sliku na društvenim mrežama na kojoj se nalaze ona i njezina prijateljica Hailey Michelle, obje u kupaćim kostimima. Promatrači su počeli nagađati o njihovoj vezi zbog rasporeda sjedenja i načina na koji su gledali jedno u drugo. Međutim, Tami se u ovom trenutku nije službeno oglasila ovim nagađanjima. Samo da znate, postoje bezbrojne priče na internetu koje detaljno govore o tome kako djevojke postižu nevjerojatan gubitak težine konzumirajući samo kupus, jabuke ili kefir.

No, pripremite se na to da vas nevjerojatno putovanje samohrane majke Čarite Pierce i njezina nevjerojatna preobrazba istinski zaprepasti. Dostigavši ​​nevjerojatnih 347 kg, Čariti je shvatila da joj je život u neposrednoj opasnosti i znala je da mora napraviti drastičnu promjenu. Unatoč svojoj sklonosti brzoj hrani, donijela je hrabru odluku promijeniti svoj život za dobrobit svoje kćeri i svog 22-godišnjeg dečka (da, dobro ste pročitali!).

Odlučno se upisala u televizijski program “Moj život sa 600 funti”. U državi Iowa živjela je 38-godišnja žena koja se suočila s dvostrukim izazovima pretilosti i limfedema. Ovo stanje uzrokovalo je prekomjerno nakupljanje tekućine u njezinim udovima, što je rezultiralo lijevom nogom izvanredne veličine. Na kraju je njezina pokretljivost postala ozbiljno ograničena, zbog čega se nije mogla kretati bez pomoći. Kako bi osigurala dobrobit svog voljenog Tonija, Čeriti je bila spremna podnijeti značajne žrtve. Kad je shvatila da ne može stati u standardni automobil i otkrila da bi najam specijaliziranog vozila imao visoku cijenu od 5000 dolara, došla je do zaključka da više ne može nastaviti.

Postalo joj je očito da, nastavi li tim putem, neće uspjeti doći do matičara kako je planirala. Potaknuta ljubavlju prema kćeri i željom za dobrim zdravljem, Pierce je donijela odluku pridružiti se TLC programu, iako je ubrzo otkrila da stvari nisu tako jednostavne kako se nadala. U očajnoj situaciji, žena se našla u potrebi za procedurom želučane premosnice. Kako bi osigurali sigurnost operacije, medicinski stručnjaci inzistirali su da skine 121 kg sa svoje težine. Kirurzi su bili spremni nastaviti s vrlo složenim zahvatom, ali samo ako njezina težina dosegne 226 kg.

Tijekom tog razdoblja, izjavila je: “Moja jedina šansa za preživljavanje leži u proceduri želučane premosnice. Međutim, kao samohrana majka opterećena invaliditetom, ovisim isključivo o vlastitim mogućnostima. Mršavljenje se za nju pokazalo kao mukotrpan put. Prethodno naviknuta na unos nekoliko tisuća kalorija dnevno, sada se morala ograničiti na samo 1200. Čeriti je značajno promijenila svoju prehranu, pa se odlučila za salate i jogurte. Prošla su vremena kada se prepustila gozbi prikladnoj za gomilu, pojevši dvije pizze, više sendviča, pet krafni, vrećicu kokica, dvije lazanje, paket čipsa i porciju sladoleda.

Nakon toga, gospođa Pirs uspješno je izgubila nevjerojatnih 220 kg i ostaje posvećena svojoj rigoroznoj dijeti i režimu vježbanja, pomno osmišljenom prema prilagođenom programu. U međuvremenu, njezina se kći udebljala tijekom posljednje dvije godine, dosegnuvši gotovo 180 kg do svoje 18. godine. Taj se porast može pripisati kombinaciji genetske predispozicije i načina života izbora. Dečko s kojim je hodala, koji je igrom slučaja bio mlađi, suočio se s izazovima u njihovoj intimnoj vezi zbog njezinog problema s težinom. Dečko ju je uvjerio da će ostati strpljiv dok ne postigne svoje ciljeve mršavljenja.

Nakon što je izgubila kilograme, Čeriti je raskinula vezu s Tonijem koji joj je bio nevjeran i nije imao strpljenja čekati njezinu transformaciju. Posljedično, Čeriti se okrenula alkoholu kao mehanizmu suočavanja, što je dovelo do odluke njezine kćeri da pobjegne od nje. Na društvenim mrežama Pierce je 2020. dala javnu izjavu o svojoj dijagnozi raka. Otkrila je: “Tijekom blagdana primila sam uznemirujuću vijest da imam rak bubrega. Ovo otkriće došlo je kao potpuni šok, s obzirom na bitku moje majke s rakom mozga. Kako bi se spriječilo metastaziranje raka na druge organe, trenutni tijek akcija je bila operacija odstranjivanja bubrega, koja je održana 2. ožujka.

Trenutno sam u procesu oporavka kod kuće, težeći potpunom oporavku. Moja jedina želja je da je pred nama svijetla budućnost, ispunjena pozitivom i povoljnim okolnostima . Čini se da se Čeriti uspješno iskupila za svoje nedaće iz prošlosti. Trenutačno je prešla težinu od 100 kg, odustala od alkohola, zaronila u svijet tetovaža i ojačala vezu s kćeri.