– Nada Topčagić je na domaćoj sceni prisutna preko 40 posljednjih godina. Za nju se komotno može kazati da ju je jedna pjesma itekako proslavila, a to je svakako hit pjesma “Jutro je”. Ona je do sada obrađena preko 30 puta od strane njenih mlađih kolega.

Nada Topčagić izazvala je pometnju u javnosti kada je otvoreno priznala da se fizički obračunala sa dadiljom zaposlenom u njenom domaćinstvu.

Prema Nadinim riječima, jedna od dadilja optužena je za krađu od nje, dok je druga odbila da ostane i brine o sinu za Novu godinu. Kao rezultat toga, odgovornost je pala na pjevačicu, koja je morala fizički da se nosi sa situacijom.

  • U jednom uznemirujućem incidentu, moj sin Mikica, koji je tada imao samo sedam mjeseci, ostao je bez nadzora u našem stanu sa širom otvorenim vratima. Bilo je to u srcu Kanade kada me moj komšija upozorio na situaciju. Bila je svjedok scene u kojoj je Mikica mokrio krevet i plakao, a otkrila je i da je neko ukrao sve moje stvari i žurno pobjegao. Šokantno, ova osoba je čak uzela osnovne stvari namijenjene bebi. Ovo sjećanje ostaje živo u Nadinom sjećanju.

Nakon tog nesretnog incidenta, neko vrijeme sam se suzdržavao od zapošljavanja žena. Međutim, kako se bližila Nova godina, našla sam se da mi treba negovateljica za mog sina. Nažalost, izgubio sam kontrolu nad svojim emocijama i fizički napao jednu od svojih pomoćnica, zbog čega je pala niz stepenice. Obim nasilja učinio ju je nesvjesnom i nesvjesnom događaja koji su se odigrali. Sjećanje na taj incident ostaje mi živo u mislima. Dok sam se spremao za doček Nove godine u Užicu u četiri sata posle podne, prišla mi je žena i obavestila me da zbog prethodne obaveze neće moći da čuva decu po planu.

Dok sam joj se obraćao, uzviknuo sam: “Kakva izvanredna Nova godina, sva je tvoja!” U iznenadnom ludilu, žurno je pobjegla iz prostorija držeći torbu napunjenu mojim stvarima. Na moje zaprepaštenje, kasnije sam otkrio svoje stvari koje se nalaze u njenoj torbi. Obuzet naletom emocija, impulsivno sam je gurnuo niz stepenište, navodeći je da se vinula kroz vazduh poput bubnja. U tom trenutku nisam ni slutio mogućnost da joj nanesem kobnu štetu. Potom sam krenuo na put u Užice sa detetom u pratnji, gde sam serenadio publici kao gest slavlja, iako je to kasnije u medijima pogrešno protumačeno kao čin agresije.

BONUS VIJEST:

Rođen 19. februara 1960. godine u Bjelovaru, u svijet je izašao Momčilo Bajagić Bajaga, muzičar i pjevač grupe “Bajaga i instruktori”.

U mladosti od 14 godina, krenuo je na svoje muzičko putovanje tako što je napravio prve korake u grupi TNT. Četiri godine kasnije, sa 18 godina, postaje član benda Riblja Čorba, preuzimajući ulogu ritam gitariste. U početku je karijeru započeo izvođenjem ograničenog repertoara pjesama, da bi ubrzo počeo sarađivati ​​i kao koautor doprinositi raznim muzičkim kompozicijama.

Riblja Čorba je imao koristi od svog autorskog umijeća, jer je napisao brojne hitove za bend, a također je doprinio snimanju pet uspješnih albuma.

Da bi nastupio sa bendom “Riblja Čorba”, Bajaga je istakao neophodnost studiranja nuklearne fizike.

Prvo sam se zaposlio u Ribljoj Čorbi iz čisto tehničkih razloga, bez namjere daljeg studiranja. Za to vrijeme bilo je moguće odgoditi služenje vojnog roka do 27. godine, nakon čega je upis na fakultet postao obavezan. Bilo je prilično zabavno jer niko nije bio zainteresiran za proučavanje nuklearne fizike. Bilo je 20 slobodnih mjesta, a prijavilo se samo nas šest. Međutim, od šest, samo je jedna djevojka imala istinsku želju da se upiše. Mi ostali smo se prijavili isključivo za dobijanje potrebnog sertifikata za vojni odsek, koji bi mi omogućio da nastavim da igram sa Ribljom Čorbom.

  • Nuklearna fizika me nije privlačila, jer su moje snage bile u društvenim studijama, a ne u prirodnim naukama. Kada sam stigao na univerzitet, profesor koji nas je dočekao bio je očajan za studentima na tom polju i pokušao nas je uvjeriti u obećavajuću budućnost nuklearne fizike. Iako nisam mogao da se setim svih pomenutih tema, jedan koji mi je ostao je nuklearna termodinamika. Uprkos mom prvobitnom interesovanju za istoriju umetnosti i klasičnu istoriju, na kraju sam se domislio da postanem profesor istorije i odlučio da nastavim jugoslovensku i svetsku književnost na Filološkom fakultetu. Ovo je zaista bila moja strast, ali moja posvećenost je splasnula kako sam se više bavio Ribljom Čorbom, zbog čega sam sve rjeđe pohađao fakultet, kako je Bajaga ispričao medijima.

12. aprila 1984. godine u Zagrebu stupa na pozornicu za svoj inauguracijski solo nastup.

19. jula 1984. izbačen je iz Riblje Čorbe, ali je istrajao na svom muzičkom putu zajedno sa svojim bendom, producirajući brojne pjesme koje su bile na vrhu top lista. Iz prethodnog braka sa Enom, Bajaga je ponosni otac dvoje dece: sina Marka i ćerke Anđele. Nacija je bila zatečena njegovim razvodom, jer se vjerovalo da je otkrio svog savršenog partnera. – Tema mog ličnog života nikada nije bila nešto o čemu sam otvoreno razgovarao… Ipak, vredi napomenuti da je do razvoda došlo pre više od godinu i po dana, ali je njegovo otkriće tek nedavno izašlo na videlo. Jasno se sjećam da je to bilo dosta davno – podijelio je novinarima.

Muzičar je svoje prisustvo objavio na svom Fejsbuk profilu, gde se predstavio sledećom izjavom:

Uprkos mom nedostatku podrške za javno raspoloženje i širenju ličnih stvari kroz senzacionalizovane medije, primetio sam da ste verovatno već svesni sledećeg razvoja događaja. Stoga ću i formalno proglasiti svoj status razveden. Vrijedi spomenuti da je Emilia oduvijek davala prednost svojoj privatnosti i nikada nije voljela da se izlaže javnosti. Od 1989. godine udata je za Bajagu.