Nenad Marinković Gastoz već je pet dana u pritvoru na Tajlandu, saznaje Kurir.

Unatoč njegovim pokušajima da ode, reper nije uspio to učiniti. Bio je dužan podmiriti novčanu kaznu, ali je tvrdio da je bez sredstava, što je rezultiralo njegovim uhićenjem. Trajanje njegove zatvorske kazne zbog posjedovanja nedopuštenih tvari ostaje neizvjesno. Podsjećamo, Gastoz već dugi niz godina posjećuje ovu nesvakidašnju lokaciju te je i ranije nailazio na neugodnosti. Stekao je ugled kod lokalnih vlasti.

Tijekom rutinske kontrole prometa, reper je uhićen nakon što je utvrđeno da je vozilom upravljao pod utjecajem alkohola i nedopuštenih sredstava. Zbog toga je odmah priveden. Vrijedno je napomenuti da, slično kao i u ostatku svijeta, Tajlanđani slave dolazak Nove godine 31. prosinca. Međutim, osim ove uobičajene svečanosti, oni također slave svoj tradicionalni praznik poznat kao Songkran ili Tajlandska Nova godina, koja traje od 12. do 16. travnja. S obzirom na to da je reper pritvoren samo nekoliko dana prije, može se zaključiti da je baš ovaj praznik proveo zatvoren iza rešetaka.

BIOGRAFIJA

Nakon završenog osnovnog obrazovanja u Svilajncu, Gastozz se s majkom preselio u Francusku. Nakon što je dobio posao, smatrao je potrebnim promijeniti svoj izgled tako što je podrezao bradu, jer mu je služila kao stalni podsjetnik na njegov rodni grad. Posljedično je počeo snimati poruke i isječke koje je dijelio sa svojim prijateljima, u kojima je detaljno opisivao svoje dnevne i tjedne aktivnosti. U početku je njegov sadržaj sadržavao poučne elemente; međutim, ubrzo je prepoznao potrebu javnosti za zabavom. Kao rezultat toga, preusmjerio je fokus na lakše teme, uključujući parodije, šale i komične skečeve. Nazvavši svoj vlog “Gastozz Stories”, prvi put ga je postavio 6. studenog 2009.

Jedan poseban isječak pod nazivom “Nafurana mala”, u kojem se duhovito ruga djevojci po imenu Stefana, privukao je značajnu pozornost. To mu je povećalo popularnost, zaradivši brojne obožavatelje, iako popraćene kritikama. Ostali zapaženi spotovi uključuju “Pjesmu o Facebooku” koju je sam skladao, parodiju “Mala nevjesta”, “Kako ljubiti djevojku ustima i jezikom” te suradnju s bivšom djevojkom Marijom Jakovljević.

U početku se njegov hobi pokazao unosnim izvorom prihoda, no s vremenom mu je zarada sve manje. Uz to, vodi vlastitu online trgovinu u kojoj prodaje majice ukrašene njegovim jedinstvenim logom i sloganima. Dosljedno odgovara na poruke svojih odanih obožavatelja i upućuje tople rođendanske želje kroz svoje videozapise. Sa značajnim brojem pratitelja na raznim platformama društvenih medija, rado pruža ruku pomoći onima koji žele ići njegovim stopama. Naime, surađivao je s Mitrom Mirić, Cvijom i MC Stojanom na produkciji spota “Ne znam gdje sam”, koji je izazvao različite reakcije njegove vjerne publike. Tijekom boravka u Parizu vodio je intervjue s renomiranim umjetnicima poput Indire Radić, koju je prozvao zbog njezine pjesme na francuskom jeziku, zatim s Allegro bandom, Amadeus bandom i Jelenom Karleušom.

Također, gostovao je u emisiji TV Pink “Dva minuta slave” uz Ognjena Amidžića. Nažalost, do njihove suradnje nije došlo zbog zahtjeva menadžera da, kako priča Gastozz, “kompromitira svoj integritet”. Postojao je tračak nade za priliku za susret s Ivanom Ivanovićem, ali ta je želja ostala neostvarena.