U porodici Gudelj je proslavljen Đurđevdan po pravim običajima. Na slavlju je bila Nemanjina majka Olivera, kao i njegov otac Nebojša i brat i sestra Dragiša i Vanja.

Dok je sunce izlazilo, svećenik je održao molitvu unutar zidova njihove kuće u Sevilli, nudeći blagoslove kućanstvu prije nego što je svečano narezao komad mesa. Nakon sudjelovanja u molitvi koju je predvodio svećenik, članovi obitelji nastavili su se ponovno okupljati sa svojim dragim suputnicima. Naša redakcija došla je do foto dokaza koji potvrđuju ovu tvrdnju. Domaćinstvo Gudelje odiše ozračjem vedrine, zajedništva i pobožnosti. U čast štovanog svetog velikomučenika Jurja, za prisutne je upriličena raskošna svečanost, a domaćice su zračile srećom i ljubavlju.

  • Novopečeni bračni par Anastasija i Nemanja obilježili su svoje početne uspjehe kao bračni par tako što su zabilježili svoje najdraže uspomene i ovjekovječili ih u obliku svečane torte. Značaj ovog Đurđevdana za Anastasiju je još veći jer prvi put slavi tu prigodu nakon udaje za Nemanju Gudelja, člana nogometnog kluba Sevilla. Povodom živopisnog ambijenta Španjolske, pjevačica je objavila video na svom Instagram profilu. U ovom konkretnom slučaju, odabrala je elegantnu sivu odjeću dok je uživala u svečanostima na otvorenom. Anastasia je ponosno pokazala svoju glatku, ravnu kosu ukrašenu šarmantnim punđama sa strane.

Nadalje, Anastasijina majka uputila je svoje dobre želje svima koji obilježavaju Jurjevo putem svoje platforme na društvenim mrežama. Podijelila je snimku na kojoj pjeva poznatu pjesmu Bjelog Dugmeta “Jurđevdan”. U ljeto prošle godine Anastasija Ražnatović i Nemanja Gudej vjenčali su se u mirnom okruženju samostana Rajinovac nadomak Beograda, okruženi isključivo najdražim članovima obitelji i kumovima. Nakon razdoblja nagađanja o zategnutim odnosima između Vanjine svekrve, Oliverine svekrve i Anastazije, obitelj Gudelj uspješno je prešla u stanje toplih i skladnih odnosa.

Upućeni otkrivaju da se Oliver nikada nije protivio Anastasiji; nego je samo željela da svi prihvate temeljne obiteljske vrijednosti jedinstva, intimnosti i vjerske odanosti. Ovaj posljednji aspekt postaje sve očitiji u Anastasijinim postupcima otkako je restrukturirala svoj život. Nedavno je pratila svekrvu na vjerski obred, a vjerske sadržaje povremeno dijeli na svom Instagramu. Značajno je da je obitelj Gudelja imala značajnu ulogu u stvaranju srpske parohije u Marbelli, pod ovlaštenjem episkopa Justina, koji ima jurisdikciju nad zapadnom Europom. Imajući privilegiju poznavati Nebojšu i Oliveru gotovo dvadeset godina, od kad su bili djeca, mogu sa sigurnošću tvrditi da su vodili miran i skladan obiteljski život.

Njihov odnos prema članovima crkve uvijek je podsjećao na odnos prema vlastitoj rodbini. Čak i dok su boravili u Nizozemskoj, njihovi sinovi i Vanja vjerno su prisustvovali našim službama, donoseći neizmjernu radost svima nama. Posve je jasno da ova obitelj utjelovljuje čast i vrlinu, usađujući svojoj djeci vrijednosti pravoslavlja, poštenja i poniznosti. Veliku važnost pridaju i očuvanju srpske tradicije i kulture u zapadnoj Europi. Kao njihov bivši pastor, osobno mogu potvrditi njihovu nepokolebljivu predanost ovim načelima. Gudelji, nepokolebljivi u svojoj odanosti svojim vjerskim uvjerenjima, dali su ključnu ulogu u uspostavljanju i njegovanju crkve. Njihova predanost očituje se ne samo u osnivanju župe sv.

  • Nektarija u Bredi u Nizozemskoj, nego iu njihovim životima. Anastazijina redovita hodočašća u samostane u Srbiji i Crnoj Gori zajedno s Nemanjom, kao i njezino aktivno sudjelovanje u vjerskim obredima u Sevilli, služe kao dokaz njihove duboke predanosti. Svetlana Ražnatović je, govoreći o svom odrastanju, otkrila da je odgojena u pravoslavnoj vjeri. Njezina majka, učiteljica, odigrala je ključnu ulogu u prenošenju dubokog znanja o svim stvarima vezanim uz crkvu Svetlani i njezinoj sestri. Prisustvovanje liturgiji svake nedjelje i pridržavanje običaja vezanih uz crkvu za njih je bila redovita praksa. Nadalje, željno su iščekivali dolazak svakog blagdana, njegujući te posebne prigode. S obzirom na ovu pozadinu, sasvim je prirodno da Anastasia ispuni želju svoje svekrve, posebno imajući u vidu sličnu privrženost vlastite majke crkvi.