– U zlatno doba Jugoslovenske glazbe, pjevači i pjevačice uopšte toliko nisu radili na svome imidžu, te samopromociji. Jednostavno, prodavali su samo svoj glas i kvalitetnu pjesmu, dok je danas situacija i više nego drugačija. Na posljednjem mjestu je kvalitet, aa društvene mreže i sama promocija je danas na broju jedan.

Neda Ukraden, poznata pjevačica poznata po svom zadivljujućem glasu i izostanku bilo kakvih skandaloznih i kontroverznih incidenata, nedavno je svoj fokus preusmjerila s glazbe na obitelj. Naime, dovoljno vremena posvećuje svojim voljenim unucima, što joj donosi neizmjerno ispunjenje. U tom svjetlu Žika Jakšić priredio je veliku rođendansku proslavu i uputio pozive brojnim uglednicima iz javnog života.

Među uzvanicima je i međunarodno priznata pjevačica Neda Ukraden, koja je još jednom pobijedila svojim besprijekornim smislom za modu i besprijekornim stilom. Odabravši zadivljujuću nijansu ljubičaste, Neda je s lakoćom osmislila usklađeni outfit koji uključuje chic komplet, raskošnu bundu i sofisticirane štikle. Poznata po svojim besprijekornim modnim odabirima, Nedino odijevanje neosporno je ostavilo trajan dojam, izazvavši pravo oduševljenje svih prisutnih. Ipak, valja spomenuti da se Neda Ukraden neočekivano uplela u skandal koji je ovoga puta izazvao svjetsku pozornost.

Neda je 2020. godine prikazala svoju zadivljujuću izvedbu pjesme “Bomba” u renomiranom glazbenom showu “Beovizija”, a za produkciju su zaslužni Dušan Bačić i Dejan Nikolić. Zanimljivo, ovogodišnji španjolski predstavnici na Eurosongu, grupa Nebulosa, odlučili su se za pjesmu pod nazivom “Zorra”, koju su skladali Mark Dasousa, Genis Trani i Meri Bas, a koja nevjerojatno podsjeća na Nedinu pjesmu. Nevjerojatna sličnost između ove dvije pjesme izazvala je val komentara i optužbi za plagijat na platformama društvenih medija. Brojni slušatelji nisu mogli ne primijetiti neospornu sličnost, što je pojačalo kontroverzu oko ulaska Španjolske u cijenjeno natjecanje koje će se održati u svibnju u Malmöu u Švedskoj.

Pjesme “Zora” i “Bomba” mogu se razlikovati jezikom i izvođačima, ali posjeduju mnoštvo sličnosti koje su priznali brojni pojedinci. Obje skladbe odlikuju se energičnim ritmom i očaravajućim melodijama koje odmah zaokupljaju pažnju publike. Štoviše, obje pjesme zadiru u temu ljubavi i izazivaju snažne emocije. Dodatno, vokalisti pokazuju slične stilove, iako svaki zrači vlastitim šarmom.

Nažalost, saznali smo da je Nedina pjesma ilegalno snimljena prije četiri godine, te se ispričavamo Španjolcima. Nedavna izjava na “Iksu” (prije poznatom kao Twitter) tvrdi da bi španjolska prijava za Eurosong mogla biti diskvalificirana zbog nepoštivanja propisa. Ova situacija podsjeća na Nedinu pjesmu pod nazivom “Stolen”. Radnje koje je poduzeo žiri kao odgovor na ovu stvar su od velikog interesa za nas. Hoće li priznati sličnost svoje skladbe s Nedinom pjesmom, kao što je već spomenuto, ostaje za vidjeti. Nakon naše komunikacije sa Nedom, ekipa Kurira dobila je njen odgovor koji sadrži sledeće informacije:

Nažalost, po povratku s američke turneje nisam se mogla prepustiti pjesmi Eurovizije. Međutim, ako su izvješća doista točna i ako španjolska pjesma podsjeća na moju “Bombu”, shvaćam to kao laskavi kompliment i imam puno povjerenje u njen neizbježan uspjeh. Namjeravam ga temeljito poslušati, upustiti se u raspravu s tekstopiscem, a zatim odrediti daljnji tijek radnje. – Cijenim što ste podijelili ovu informaciju – ljubazno je odgovorila Neda. Nadalje, za one koji možda ne znaju, vrijedi napomenuti da je kći Nede Ukraden, Jelena Bilbija Minović, osobno odlučila ne krenuti majčinim stopama i baviti se javnom karijerom.

Jelena, iskusna direktorica marketinga i ponosna vlasnica kozmetičkog salona u Beogradu, preferira privatniji život, fokusirajući se prvenstveno na obiteljski život. Javni istupi za nju su rijetkost, no prema riječima njezine kćeri Nede, Jeleni je najveća želja, kao i svakoj običnoj ženi, a posebno razvedenoj, svjedočiti sreći svog djeteta u vlastitoj obitelji. Neda, koja je u sretnom braku s Pecom blagoslovljena s troje djece – blizankama Aleksandrom i Nedom, te sinom Dušanom – priznaje da njihov prostrani stan omogućuje stalnu komunikaciju telefonskim pozivima i porukama, a Jeleni mogućnost mira .

Ipak, Jelena se rijetko prepušta toj samoći zbog svoje neizmjerne energije koja podsjeća na vatrenog zmaja na kazališnoj pozornici, a istovremeno u udobnosti doma utjelovljuje ulogu brižne bake svojim voljenim unucima. U razgovoru za “Blic” Jelena je otvoreno pričala o svom životu uz djecu, supruga i majku Nedu.