– U nastavku našeg današnjega članka govorimo o Džej Ramadanoskog koji je preminuo prije tri godine, ali sjećanje na njega nikako ne blijedi. Čovjek je to koji je ostavio neizbrisiv trag na domaćoj glazbenoj sceni. Slijedi i jedna jako zanimljiva priča o njemu….

S tugom u cijeloj Srbiji dočekan je odlazak Džeja Ramadanovskog, poznatog pjevača. Njegov život bio je pokvaren dubokom tragedijom koja je ostavila neizbrisiv trag i na njemu i na njegovoj obitelji. Godine 2003. njegova sestra Šeherezada neobjašnjivo je nestala u Crnoj Gori, bacivši njihovu obitelj u očaj. Unatoč njihovim očajničkim nastojanjima da otkriju istinu, Šeherezadino beživotno tijelo otkriveno je tek 2004. godine u Šušnju kraj Bara. Otkriće da je počinitelj odgovoran za ovaj gnusni zločin nitko drugi nego Dženov bratić, sin njegove najstarije sestre, odaslalo je u njihova srca valove žalosti i tuge. Džej je doživio duboku transformaciju kao rezultat ove razorne tragedije. Njegova nekoć živahna osobnost i duhovit smisao za humor zauvijek su promijenjeni, zamijenjeni neodoljivim osjećajem tuge i boli.

Tijekom rijetkog primjera otvorenosti, Džej je ispričao duboko bolno iskustvo iz svoje prošlosti, otkrivajući svoju stranu koja rijetko izlazi u javnost. Nakon odlaska iz Italije u Beograd, Šeherezada je netragom nestala. Njezina obitelj, uz pomoć Interpola, krenula je u opsežnu potragu, boreći se s mogućnošću njezine otmice ili potencijalnog preživljavanja. Nažalost, stvarnost koja se odvijala pokazala se daleko strašnijom od bilo kakvih pretpostavki. Otkriveno je da je njezin bratić, koji je s njom poslovno surađivao, orkestrirao i izvršio njezino ubojstvo, navodno motivirano financijskim malverzacijama unutar njezine tvrtke.

Po njezinom dolasku u Bar trajektom, on je pažljivo osmislio zamku, zatraživši pomoć od dvije osobe da je nemilosrdno napadnu tupim predmetom, potencijalno čvrstim kamenom, ostavljajući je napuštenu da dočeka svoju tragičnu smrt. Džej je bio duboko pogođen ovom razornom tragedijom, trpio je emocionalnu bol u rasponu od 17 godina do svoje smrti. Prepoznao je posmrtne ostatke svoje sestre kroz zlatni lančić koji je ukrašavao njezinu nogu, no agonija koju je proživio ostavila je neizbrisive tragove u njegovoj najdubljoj nutrini.

Svjedočanstva prijatelja potvrđuju da Jay nikada nije uspio preboljeti ovaj duboki gubitak, naposljetku je podlegao srčanim komplikacijama za koje se vjeruje da su izazvane ogromnom tugom i slomom njegovog emocionalnog blagostanja. Priča o Džeju Ramadanovskom služi kao dirljiv podsjetnik na to kako se niti sudbine mogu neočekivano ispreplesti, ostavljajući iza sebe duboku stazu tuge i tjeskobe. Ne samo da je bio poznati izvođač, već je nosio i težinu proganjajuće prošlosti, zauvijek izmijenjene okrutnim činom koji se dogodio unutar njegove vlastite rodbine.

BONUS PRIČA:

Đorđe Marijanović, poznat i pod umjetničkim imenom Džej Ramadanovski, bio je renomirani srpski folk pjevač kojeg su proslavili osebujni vokalni stil i izuzetna glazbena interpretacija. Njegovo rodno mjesto bio je Beograd, gdje je proveo veći dio svog postojanja. Jay je od malih nogu pokazivao veliku strast prema glazbi. S nepunih 14 godina krenuo je na put pjevanja i osvajanja publike u raznim beogradskim barovima. Njegov snažan vokal i zadivljujuća scenska pojava brzo su zaokupili pozornost slušatelja.

Džejev jedinstveni stil pjevanja besprijekorno je spojio tradicionalne folklorne elemente sa suvremenim utjecajima, dodatno povećavajući njegovu privlačnost i popularnost. 6. listopada 2020. svijet je bio zatečen neočekivanom smrću Džeja Ramadanovskog u 54. godini života. Ova je vijest šokirala njegovu vjernu bazu obožavatelja i kolege glazbenike. Džejin utjecaj na sferu srpske narodne glazbe bio je nemjerljiv, a njegova će ostavština zauvijek ostati urezana u analima industrije.

Ostavština Djeja Ramadanovskog je pjevač koji posjeduje snažan vokalni raspon, opsežnu zbirku popularnih pjesama i sposobnost prenošenja dubokih emocija kroz svoje izvedbe. Njegova životna priča ne obuhvaća samo njegove trijumfe u glazbenoj industriji, već i izazovne osobne poteškoće koje je proživio i njegovu neusporedivu hrabrost u suočavanju sa životnim nedaćama. Džej Ramadanovski, izvanredni umjetnik, ostavio je trajan utjecaj na srpsku narodnu glazbu svojim životom i glazbenim doprinosom, stvarajući nasljeđe koje će zauvijek biti ukorijenjeno u kulturni identitet Srbije.