Doktor Vojislav Perišić, poznati stručnjak za zdravlje, nedavno je dao savete o korisnosti jabuka i grožđa u jesenjem periodu. Istakao je da ova dva voća imaju važne zdravstvene benefite, pri čemu grožđe sadrži antikancerske supstance, a jabuka deluje kao snažan antioksidans. Posebno je naglasio prednosti jabukovog sirćeta, koje se koristi vekovima, ističući da iako je kiselo, kada se unese u usnu šupljinu, postaje bazno i osvežavajuće.

Prema doktorovim rečima, jabukovo sirće može ubrzati metabolizam, jačati imunitet, sniziti holesterol i sprečiti srčane bolesti. Preporučuje se uzimanje nerazblaženog jabukovog sirćeta, obično oko 30 do 40 mililitara, uz dodatak malo meda za ukus i dodatno antiupalno dejstvo.

Doktor Perišić savetuje da iskoristimo blagodeti jeseni konzumirajući jabuke i grožđe, preporučujući da doručkujemo dve jabuke i grozd grožđa. Takođe, već godinama za večeru konzumira samo voće. Preporučuje da jabuku jedemo sa korom, nakon što je dobro operemo. Takođe je podelio i recept za domaće jabukovo sirće, koji je relativno jednostavan.