Saša Popović, poznata ličnost srpske glazbene industrije i šire, ima neusporedivu poziciju najutjecajnijeg poduzetnika u ovoj sferi. Unatoč službenom odlasku u mirovinu, i dalje je aktivno uključen u upravljanje elitnim glazbenim natjecanjem Zvezde Granda.

Saša Popović, unatoč ogromnom bogatstvu, u životu se drži skromno. Ova karakteristika može se pripisati njegovom odrastanju u kućanstvu koje je vodio predani svećenik, gdje je svaka njegova želja bila ispunjena od malih nogu. Saša, strastveni nogometni entuzijast, ljubazno je s nama podijelio svoju dnevnu rutinu koja uključuje buđenje u prisustvu roditelja i odmah bavljenje fizičkim aktivnostima poput oblačenja tenisica i usavršavanja žongliranja loptom. Odiše dubokom strašću prema sportu. Nadalje, Saša je s ljubavlju govorio o svojoj dubokoj vezi s majkom i ocem za kojima još uvijek čezne.

Pripisujući zasluge utjecaju svoje majke na njegov život, Popović priznaje njezinu značajnu ulogu u njegovoj odluci da napusti svoje akademske napore. Dok je njegov otac zadržao kruti stav, Popovićeva majka, poznata po svojoj brižnoj naravi, bila je ta koja je zagovarala njegov izbor i molila druge da ga poštuju, priznajući njegovu duboku strast prema glazbi.

U dobi od 24 godine doživio je srceparajući incident. Život njegova oca prekinut je u tragičnoj prometnoj nesreći na autocesti. Neposredno prije Ruminog odlaska s dužnosti, na njegovo vozilo naletio je “mercedes” zagrebačkih registracija. Duboka i trajna posljedica tragične smrti njegovih roditelja jako je pogodila Popovića.

Sashin svijet zauvijek je izmijenjen važnim događajem koji ga je potresao do srži. Naglo probuđena iz njegova sna, majka mu je priopćila poražavajuću vijest koja će sve promijeniti. U ošamućenosti, Sasha se uhvatila ukoštac s teškom istinom da je dragi član obitelji tragično izgubio život zbog ozljeda zadobivenih u krugu bolnice. Počinitelj koji stoji iza ovog potresnog incidenta ostaje nepoznat, ostavljajući Sashu neutoljivu želju za odgovorima u vezi s traženjem pravde i mogućim zatvorom.

Susret s pojedincima koji su se odvojili od svojih roditelja, bilo da je riječ o ocu ili majci, u meni izaziva duboku čežnju. Sama pomisao da imam priliku sudjelovati u značajnom dijalogu s vlastitim roditeljima, posebice s ocem, na samo jedan sat ispunjava me neopisivim poštovanjem. Te je osjećaje Popović lijepo artikulirao.

Iskustvo strašnog putovanja gubitka roditelja predstavlja veliku prepreku. Od najranijih trenutaka svog života, živo se sjećam kako sam se neprekidno osjećao razdražen svakom rečenicom koja je pobjegla s očevih usana.

Nakon njegove smrti, svaki put kad bi se ukazao značajan izbor, zatekao sam se kako razmišljam kako bi pristupio istoj okolnosti. Popović se otvoreno povjerio novinarima kako silno žudi za razgovorom s roditeljima, posebice s ocem, pa makar to bio i sat vremena. Priznao je da je ideja da bude odsječen od komunikacije sa svojim roditeljima neshvatljiva, te je izrazio spremnost da se odrekne svog bogatstva u zamjenu za priliku, naglašavajući golemu vrijednost koju pridaje obiteljskim vezama.

Saša je od 1988. godine u veseloj bračnoj zajednici s pjevačicom Suzanom Jovanović, a njihova veza u javnosti se smatra jednom od najskladnijih. Aleksandra, njihova kći, iznimno cijeni svoju privatnost i namjerno se kloni svih medijskih svjetala. Nadalje, Saša je svesrdno prigrlio Suzanina sina iz prošlog braka, tretirajući ga kao svog.

Tijekom trajanja braka Suzana i Saša uspješno su se klonili ogovaranja, čime su svoju vezu učvrstili kao neraskidivu.