– U nastavku našeg današnjega člaanka, donosimo jednu stravičnu vijest koja je pogodila Srbija, a baš na današnji dan desio se ovaj stravičan zločin. Ovaj slučaj samo pokazuje, koliko god da nekome vjerujete, uvijek ima šanse da naletite na neku “budalu”.

Cijeli srpski narod duboko je pogodio gnusni zločin koji se dogodio u selu Salaš kod Zaječara 2014. godine. Žrtva Dragana Ćirić imala je samo 18 godina kada je doživjela brutalnu i preranu smrt. Život joj je tragično prekinut, a tijelo joj je otkriveno u jezeru tri dana nakon nestanka. Privatni istražitelj Braca Zdravković nedavno je progovorio o ovom slučaju, rasvijetlivši Draganino odrastanje, adolescenciju i prerani kraj života.

  • Detektiv je svoju priču započeo izjavom da je Dragana, rođena 1996. godine u Zaječaru, gubitak oca doživjela u ranoj dobi. U potrazi za srećom, majka je donijela odluku da se ponovo uda kada je Dragana imala samo tri godine. Pronašla je ljubav i društvo s čovjekom kojeg je ne samo voljela, već i radila s njim. Dragana je tokom odrastanja živjela s majkom Ljiljanom i očuhom koji je živio oko kilometar od Zaječara. U godinama formiranja boravila je u studentskom domu. Radnim danom boravila je na jednom mjestu, a vikendom je u pratnji roditelja krenula na put na Salaš, da bi se vratila nedjeljom navečer.

Divljenje prema njoj bilo je jednoglasno među onima koji su je poznavali. I pored mnoštva obaveza koje je imala u školi, Dragana je s nestrpljenjem iščekivala posjete Salašu, jer je tamo boravio i njen voljeni Milan Mitić. Zdravković je dao uvid u njezin život otkrivši da je Milan četiri godine stariji od nje. Jednom prilikom, kada je Draganin dečko napuštao stan, naišao je na neugodno iznenađenje. Njegov potpuno novi motor nije se upalio, unatoč njegovim pokušajima da ga popravi. Na kraju je otkriveno da je netko iz njegovog spremnika izvukao benzin i zamijenio ga vodom. Ovo ga je otkriće ostavilo u stanju šoka.

Dok je bijesno vikao i psovao, ispitujući tko je mogao počiniti takvo djelo, zabrinuti susjedi su mu brzo prišli i javili mu da su primijetili izvjesnog Cedu kako vreba okolo s kanistrom i crijevom. Na temelju zapažanja u blizini kapije i motocikla, posumnjali su da je krivac Cedu. Kad je Draganin očuh to čuo, pobjesnio je i obećao da će Čedu sutradan prijaviti policiji. Istini za volju, posjetio je nadležne i dao im sve potrebne podatke o Ceduovu identitetu. U 66. godini života Čedomir Đurić, umirovljeni vozač školskog autobusa iz sela Salaš, iz raznih razloga nije bio omiljen među mještanima.

Dok je bio vozač, brojne su se žene u okolici žalile na njegovo nepristojno ponašanje, izražavajući nevjericu da se nekome poput njega može povjeriti prijevoz djece. Bilo je vidljivo da je Čedomir ulazio u neprimjerene odnose s djevojkama i učenicama koje su bile pod njegovom skrbi, otvoreno progoneći mlade i udane žene. Zapravo, otišao je toliko daleko da je ponudio novčane poticaje mnogim djevojkama u zamjenu za veze. Prema iskazu detektiva, često bi se noću vozio oko škole i prelazio stazu tijekom ljeta. Na tim bi izletima spustio prozor i zaprosio djevojke, pitajući ih žele li vožnju do obližnjeg jezera na piće u hotelu. Međutim, djevojke su stalno odbijale njegovo udvaranje.

Zbog nedoličnog ponašanja prema djevojkama, seljani su ga često izlagali fizičkim napadima. Tijekom života sklopio je brak u pet odvojenih navrata, a posljednja zajednica bila je sa ženom po imenu Milosava. Vrijedno je napomenuti da nije imao djece ni s jednom od svojih žena. Prema riječima detektiva Zdravkovića, njegova interakcija s djecom tijekom putovanja u školu navela ga je da primijeti Draganu Ćirić. Izrazio je želju da usvoji Draganu i bude u njenoj blizini, a da ne izaziva sumnju kod njenih roditelja.

Navodno je njezine roditelje obavijestio o namjeri da joj nakon njegove smrti prenese dio imovine, a oni su pristali na taj dogovor. Kako je vrijeme odmicalo, Dragana je sve češće dolazila u Čedomirovu kuću kako bi im pomogla. No, s ulaskom u srednju školu postala je svjesna Čedomirovog promijenjenog ponašanja prema njoj, zbog čega joj je bilo neugodno. Davao bi komentare poput “Naći ću ti pravog tipa za tebe” i često je tražio da mu ona sjedne u krilo, osobito tijekom praznika. Ove detalje detektiv je podijelio u videu objavljenom na YouTubeu.

Detektiv Braca Zdravković ispričala je da je Dragana, kada je primijetila promjenu u Čedomirovom pogledu prema njoj, donijela odluku da više ne dolazi u njihov stan. Obavijestila ga je da je u vezi sa svojim dečkom Milanom i da joj treba vremena da razmisli želi li ili ne nastaviti s ugovorom o doživotnom uzdržavanju koji je Čedomir predložio. Nakon toga su se i Dragana i njezin dečko distancirali od Čedomira, jer je njegovo prisustvo postalo prijetnja njihovoj sigurnosti. Unatoč pritvoru, Đurić je nastavio zadavati muke ožalošćenoj Draganinoj obitelji. Nekoliko godina kasnije, obratio im se pismom.

Kako su prenijeli njeni roditelji, on je iznio snove o pokojnoj Dragani, zamišljajući je uz sina. U svom uznemirujućem dopisivanju, krivnju za njezinu preranu smrt pripisao je njezinim roditeljima i iznio hrabre tvrdnje da će je uskrsnuti nakon skorog izlaska iz zatvora, čak je obećao da će producirati film posvećen njoj. Pismo iz Padinske skele izazvalo je neopisiv šok. Umjesto da izrazi kajanje zbog brutalnog ubojstva našeg djeteta, čudovište je odlučilo izbaciti otrovne riječi. U svojoj uvrnutoj poruci govorio je o sanjanju o osmijehu naše kćeri i podijelio priče o branju jabuka s vlastitim djetetom.

Odbio je priznati svoju ulogu u njezinoj smrti, umjesto toga okrivio je svoju majku. Nadalje, njegova su pisma pisana kao da služi vojsku, a ne zatočen u zatvoru. Vrijedi napomenuti da su prije samo nekoliko desetljeća čak i zatvorenici osuđeni za lakša kaznena djela bili potpuno odsječeni od vanjskog svijeta. Ovo otkriće Ćirića je, razumljivo, razbjesnilo.