Ceca Ražnatović svoju karijeru gradi godinama, a i danas dan je ostala aktuealna te njene pjesme se slušaju uveliko. Proslavila se sa pjesmom “Cvetak zanovetak”, a poed te napravila je ogroman broj hitova koji se slušaju u svim generacijama i u svim dijelovima balkana. Kada je u pitanju njen izgled, možemo reći da se dosta promjenila sada u odnosu na mlađe godine.

Tijekom svog profesionalnog puta i konačnog partnerstva sa Željkom Ražnatović Arkanom, posvetila je značajan dio vremena i truda uljepšavanju svog fizičkog izgleda. To je vidljivo u primjetnim promjenama koje je doživjela u veličini grudi, kao i izmjenama u ustima i zubima.

Osim toga, neustrašivo je eksperimentirala s raznim frizurama, zbog čega su se mnogi s mukom prisjetili njezinog izvornog, besprijekornog izgleda prije ikakvih poboljšanja silikonima.

Kako bi postigla medicinske i estetske ciljeve, odlučila se na dvije operacije kojima je smanjila grudi. Tijekom godina vrlo cijenjena brazilska liječnica radila je potrebne modifikacije na svojim silikonskim implantatima, što je otvoreno otkrila javnosti. Svjedočite nevjerojatnoj transformaciji Cece, nekada poznate kao Veličković, a danas opštepriznate kao Svetlana Ražnatović, ikonske figure u carstvu srpske turbo-folk glazbe, često slavljene kao cijenjeno utjelovljenje „srpske majke.

Ceca, srpska umjetnica neusporedivog uspjeha, izgradila je izvanrednu kolekciju glazbe tijekom svoje karijere, koja obuhvaća šesnaest studijskih albuma i približno sedam milijuna prodanih primjeraka. Osim svojih postignuća u glazbenom području, Ceca se također okušala u glumi i poduzetništvu, pokazujući svoje višestruke talente. Utjecaj koji je Ceca imala na srpsku glazbu i kulturu ne može se kvantificirati, jer su se njezini albumi i pjesme neprimjetno utkali u samo tkivo srpske baštine.

Rođena 14. lipnja 1973. u Žitoraži, u bivšoj Socijalističkoj Republici Srbiji, Ceca, izvorno poznata kao Svetlana Ražnatović, imala je djetinjstvo pod dubokim utjecajem svojih roditelja, Mire i Slobodana Veličkovića, koji su oboje radili kao učitelji i bravari. Odgajana uz svoju sestru Lidiju, koja je od nje mlađa samo 11 mjeseci, Cecine rane godine uvelike su oblikovale smjernice bake i djeda.

U tom periodu na površinu izlazi Cecina ljubav prema muzici, otkrivajući njen prirodni dar. Ključni trenutak dogodio se kada je nakon završene osnovne škole donijela odluku o glazbenoj karijeri. Ipak, Ceca je shvatila vrijednost obrazovanja i ostala predana studiju. Završetak srednje veterinarske škole s odličnim uspjehom pokazala je njezinu odlučnost i sposobnost da uskladi svoje akademske i profesionalne ambicije. Ova faza njezina života postavila je temelj za njezine buduće uspjehe i postignuća.

Ceca, čije je pravo ime Svetlana Ražnatović, u glazbeni se pothvat upustila još u ranim godinama. S nepunih devet godina debitirala je na pozornici. Ipak, tek u trinaestoj godini njezina izvanredna sposobnost zaokupila je pažnju cijenjenog harmonikaša Mirka Kodića dok je s obitelji ljetovao na crnogorskom primorju.

Pomažući u stvaranju njenog prvog albuma, Kodić je odigrao ključnu ulogu u pružanju pomoći i podrške. Od 1990. do 2016. na glazbeni krajolik bivše Jugoslavije zauvijek je utjecala Svetlana Ražnatović, poznata i kao Ceca. Njezino izvanredno putovanje, obilježeno i pobjedama i preprekama, pripovijeda priču o iznimnom talentu, slavi i nepokolebljivoj snazi ​​u suočavanju s nedaćama.