– I za danas smo vam spremili jednu jako zanimljivu ispovijest, koja je postala i više nego popularna u Srbiji i Bosni i Hercegovini. Naime, popularno je postalo u posljednje vrijeme da se sklapaju brakovi za novac, a to se u većini slučajeva sklapa između srba i albanki…

Na Kosovu postoji Bosanka koja dobrovoljno dijeli muža s drugom ženom. Prema njegovim riječima, ovaj aranžman nije prvi takve vrste, niti će biti posljednji, jer ga obje uključene strane smatraju posve uobičajenim. Prije 37 godina Aida je otputovala na Kosovo gdje je sklopila ljubavni brak. Nakon 17 godina braka, ona svom mužu velikodušno daje slobodu da oženi drugu ženu. Aidi je suprug osigurao lagodan život, a stanovnici Kosova su je srdačno prihvatili.

Njegova je obitelj čak ponudila jamstva da će nastaviti skrbiti za nju ako, zbog nekih nepredviđenih okolnosti, njezin suprug ne ispuni svoje obećanje. U rasponu od 15 godina odvijao se neobičan niz događaja: suprug je dobio djecu s drugom ženom, a intrigantno je da je najmlađa kći para dobila ime po njegovoj prethodnoj supruzi, Bosanki Aidi. Aida, majka dviju kćeri, razmišlja o zadovoljstvu koje je doživjela tijekom svojih godina. Prisjeća se svog ranog braka s 22 godine i priznaje da sada živi daleko od domovine u Bosni, prihvaćajući to kao svoju sudbinu. Aida svoje dvije kćeri cijeni kao svoj najveći blagoslov, žaleći se zbog nemogućnosti da rodi sina.

To ju je navelo da poželi dobrodošlicu Albanki u svoj život. – No, upoznati ste s tim kako se situacija odvijala. Moj je suprug želio imati sina, zbog čega je razmišljao o drugom braku. Dao sam mu dozvolu, uz jamstvo i njega i njegove obitelji da neću biti zapostavljen. I doista, tako je i bilo. Kako bi izbjegao bilo kakve komplikacije, on mora zadovoljiti obje strane. Nevjerojatno, svi smo složno živjeli pod jednim krovom nevjerojatnih 15 godina – naglasila je Aide, ističući kako joj ispunjava svaku želju. Posljednjih 15 godina događa se izvanredna situacija.

  • Suprug, koji s drugom ženom ima djecu, njihovoj je najmlađoj kćeri dao ime prve žene. Aida, Bosanka s Kosova, hrabro je podijelila svoju životnu priču na popularnom YouTube kanalu “Priče sa Dijanom”. Kamere su zabilježile svaki detalj. Aida tvrdi da ima sposobnost zadovoljiti i sebe i drugu osobu, osiguravajući da se nijedna strana ne uznemiri. Prevladavanje izazova nemogućnosti da naučim “njihove običaje i njihov jezik” bilo mi je teže od prisutnosti nekog novog u mom životu, no uspjela sam savladati i tu prepreku, jer je ona bitna za moj način života .

Kako kaže Aida, njen suprug je otac dva sina od 14 i 8 godina iz drugog braka, kao i četverogodišnje kćerke koja je dobila ime po prvoj supruzi Aidi. S suprugovom drugom ženom, kaže Bosanka, ima skladan odnos i zajedno žive i sve rade zajedno već nevjerojatnih 15 godina. Prema Aidi, ona živi u mjestu koje se nalazi na pola puta između Prištine i Prizrena. Nadalje dodaje kako njezin suprug ne ograničava njezinu slobodu da izlazi ili se oblači kako želi.

Aida pojašnjava da ne nosi njihove dimije od 12 metara, a njen suprug to od nje nikada nije tražio. Prema njegovim zapažanjima, atmosfera u Bosni je ispunjena radošću i razgovorom, dok su na Kosovu ljudi uglavnom tiši. Osim toga, izrazila je svoje odbojnost prema domaćoj kuhinji, preferirajući umjesto toga okuse bosanskih jela, uključujući i omiljene bosanske pite u kojima je uživao i njen suprug. Situaciju je ispričala kada je njezin suprug tražio da pozove drugu ženu u njihovu vezu. Ona je odgovorila izjavom da, ako on zaista želi biti džentlmen, on bi trebao biti taj koji će je dovesti. To je ukazivalo na njezino očekivanje pravednog tretmana s poštovanjem prema objema uključenim ženama.

Kako bi dao prednost starijoj ženi, osigurava da ona prvo dobije sve prije nego što se posveti potrebama mlađe žene. Ovaj pristup eliminira sve potencijalne sukobe ili probleme, budući da ih oboje tretira jednako i nastoji im oboma ugoditi. Koji je niz događaja doveo do njegove odluke da joj predloži brak? Nažalost, Aida je podijelila srceparajuću vijest o višestrukim pobačajima i razornom gubitku svoje tri kćeri i tri sina. Kako bi ispunila želje tih pojedinaca, donijela je tešku odluku dopustiti svom mužu da uzme drugu ženu. I suprug i obitelj uvjeravali su je da neće biti zaboravljena i da će se o njezinim potrebama uvijek brinuti.