– Enes Begović je pored Halida Bešlića možda i najbolji bosanski pjevač ikada. Njegova karijera je počela još početkom 80 godina prošloga vijeka, a iza sebe ima preko 11 studijskih albuma, te na 1000 odrađenih nastupa. Međutim, prošle godine je imao i više nego veliku porodičnu tragediju.

Nakon što je izgubio sina, Enes Begović je odlučio da se povuče iz očiju javnosti. Prihvatio je penziju i sada mnogo vremena posvećuje porodici, posebno unucima. Prošle godine život Enesa Begovića, pjevača poznatog po svojim nesvakidašnjim i urnebesnim nastupima, pogodila je nezamisliva tragedija. Tuga zbog gubitka sina bacila je senku na njegov nekada blistav osmeh, ostavljajući mu osećaj nelagodnosti i duboke tuge.

  • Pevačica se povukla iz očiju javnosti i medijske pažnje, oprostivši se od dragocenih trenutaka radosti koji će svima zauvek ostati u pamćenju. Begović se na sahrani u suzama oprostio od sina, iskazujući mu vječnu ljubav. Važno je priznati da je Armin, nažalost, preminuo na infektivnoj klinici u Sarajevu u dvadeset i devetoj godini nakon hrabre borbe sa bolešću. Enes Begović, koji je pretrpio ovaj bolan gubitak, potpuno se povukao iz javnog života. U svetu jedinstvenih pevača malo ko može da se poredi sa Begovićem. Tokom svoje slavne karijere, uvek je pokazivao besprekoran ukus u svojim ličnim modnim izborima. Ova nepokolebljiva posvećenost praćenju aktuelnih trendova evidentna je na albumskim fotografijama koje se protežu preko dve decenije.

Album „Tako te volim“ svedoči o njegovoj nepokolebljivoj posvećenosti. Osim toga, neustrašivo je prihvatio transformaciju svog izgleda, obukao pravi krem ​​zlatnu jaknu i osporio očekivanja društva od muškaraca. Zanimljivo je da je njegova supruga izabrala da njihovog sina nazove Amin po njemu, izražavajući svoju veliku ljubav prema preminulom Aminu. Iako je Amin žudio za djetetom, bolest ga je spriječila da svjedoči rođenju svog nasljednika. Međutim, sudbina je njegovoj supruzi Almini dala priliku da rodi dijete, omogućivši mu da naslijedi očevo naslijeđe. Almina je ostala nevjerovatno otporna uprkos tragičnim okolnostima koje su zadesile njenu porodicu. Trenutno čeka dolazak sina koji će dobiti ime po ocu – Amin.

Arminovo odsustvo je srceparajuće, a porodice Begović i Gazo nalaze utjehu u dolasku pridošlice. Njihova nepokolebljiva vjera dala im je snagu u ovom teškom vremenu, i iako bol i tugu nisu mogli u potpunosti nadoknaditi, Allah im je dao dječaka, donoseći im utjehu i sreću. Vjerni pratioci porodice Begović tvrde da će dragocjeno dijete biti izvor ozdravljenja, brisanja suza i vraćanja osmijeha na njihova lica. Kada smo saznali da je Almina odlučila svom sinu dati ime Amin, osjećali smo se i sretni i tužni. Bez obzira na to, osjećamo olakšanje što će Aminovo naslijeđe živjeti kroz njegovog vlastitog sina.

Što se tiče Enesa, najbolje je da ne pričamo kako je sve izdržao. S obzirom na to da je Aminovo dijete, možemo se samo nadati da će mu unuk donijeti utjehu. Nema sumnje da će on biti izvanredan deda. Elvira Rahić, prijateljica i koleginica pjevača Enesa Begovića, potvrdila je da Aminova udovica ostaje kod kuće i redovno posjećuje bolnicu na preglede kako joj se bliži termin. Elvira je također izrazila zabrinutost za dobrobit Aminove udovice.

U sumornoj atmosferi, Almina je utjehu pronašla u udobnosti svog doma, okružena voljenom porodicom. Kako joj se bliži termin porođaja, osjeća se nelagodno dok se priprema za predstojeći pregled u bolnici. Cijela Enesova porodica, kao i sama Almina, ujedinjeni su u podršci ovom mukotrpnom putu i sudjelovanju u neizmjernom bolu. Zajedno se nadamo da će trudnoća proteći bez problema do kraja. Samo ona i njena porodica znaju pravu dubinu Alminih emocija i dubok uticaj ove tragedije. Nema se mnogo toga za reći, osim da Elvira ostaje nepokolebljivo iskrena.