Za danas ide jedna mala doza Balkanske estrade. Vjerujemo da mnogi od vas ne znaju, da smo imali jako puno estradnih parova, koji su neko kratko vrijeme ostajali zajedno. Uglavnom njihovi ego, nisu mogli puno da izdrže jedni sa drugim. Slijedi jedna jako zanimljiva priča na ovu temu.

Tijekom svojih profesionalnih i osobnih nastojanja imao sam čast blisko surađivati ​​s Draganom Stojkovićem Bosancem i Tahirom Turkalićem, koji su obojica odigrali sastavne uloge u našoj zajedničkoj misiji transformacije narodne glazbe i pionira jedinstvenog, revolucionarnog zvuka. Podsjetimo, poznata pjevačica Vesna Zmijanac ranije je bila u braku s Miroljubom Aranđelovićem Kemišem, koji ju je javno optužio za nevjeru s Draganom Stojkovićem Bosancem. Kemiš je u iskrenom pismu iz 1987. otvoreno otkrio zamršene detalje koji su na kraju doveli do raspada njihova braka.

  • Kako bismo pokazali naše nepokolebljivo jedinstvo, uputio sam poziv Draganu Stojkoviću da sudjeluje u glazbenom projektu moje tadašnje supruge Vesne Zmijanac. U to vrijeme Dragan Stojković nije služio samo kao kolega od povjerenja, već je i stanovao u našem domaćinstvu. Nisam ni slutila da će se on uplesti u složenost mog braka. Međutim, kasnije sam otkrila da je bio u romantičnoj vezi s Vesnom od listopada prošle godine (1985.). U studenom sam se suočio s teškom odlukom da se rastanem od Vesne Zmijanac, saznavši za njezine brojne nevjere. Bol koju sam pretrpjela uistinu je počela nakon raskida naše veze. Dijeleći ove detalje, želim zatvoriti jedno izazovno poglavlje u svom životu. Početkom prosinca preselila sam se iz našeg zajedničkog stana u Lješkoj ulici. Kad sam se u siječnju vratio po svoje stvari, ostao sam zatečen kad sam zatekao Vladu Jovanovića, novoimenovanog urednika propagande PGP RTB-a, kako u stanu stvara ugodnu atmosferu (u donjem rublju).

Moram izraziti svoje pozitivno mišljenje o njemu kao o nevjerojatno vještom propagandistu koji posjeduje sposobnost da svojom nepokolebljivom predanošću značajno pridonese napretku pjevačica, poput Vesne Zmijanac. Tim iza Vesne Zmijanac predložio je traženje potvrde kroz glazbu i sliku koja prikazuje njezinu tugu za našom “nesretnom ljubavi”. Iako ne vjerujem da je bilo zle namjere, pristrano promoviranje Vesne preplavilo je moje trenutno prebivalište. U otvorenom pismu Kemiš je svoju frustraciju iskalio prema onima koji su zdušno pristali na ove manipulativne propagandne taktike, koje su rezultirale neprestanim uznemiravajućim telefonskim pozivima i skrnavljenjem njegovog životnog prostora.

Stalna muka koju je podnosio poremetila je njegovu sposobnost da živi normalnim životom i održava mirno radno okruženje. Zorica Brunclik, poznata pjevačica podrijetlom iz bivše Jugoslavije, rođena je 29. lipnja 1955. godine u Beogradu kao najstarija i jedina kći, uz tri mlađa brata. Zbog brzog razvoda roditelja proživjela je djetinjstvo obilježeno siromaštvom dok je s majkom živjela u Smederevu. S druge strane, uživala je u životu u izobilju tijekom boravka kod očeve rodbine u Beogradu, gdje su joj se ispunjavale sve želje. Nažalost, njezina je majka namjerno spriječila njezinog oca, koji je podrijetlom iz Slovačke, da je vidi kad je krenula u školu, čisto iz inata. Ne samo da je briljirala akademski, nego je također posjedovala suosjećajnu prirodu, uvijek spremna pružiti ruku pomoći svojim prijateljima. Upravo ta osobina vrijedna divljenja privukla je pažnju pjevača Bore Spužića Kvake, kojemu je Zorica bila partnerica u studiju.

Umjesto da se posveti pomaganju drugima, Kvaka joj je predložio da se bavi glazbom. Pridržavajući se tog smjera, pratila ga je u renomiranu beogradsku estradu, gdje je osigurala mjesto pjevačice cijenjene grupe Blue Star, predvođene braćom Karić.

Baveći se glazbenom karijerom, uspjela je pronaći vremena i za završiti tečaj ikebane u Školi aranžiranja. Pored toga, upisala je Ekonomski fakultet u Nišu. Sa svojih 18 godina Zorica je postala majka kćerke Marije. Nažalost, djetetov otac odbio ju je oženiti zbog prijašnjih zaruka i na kraju je prekinuo sve kontakte s njihovim djetetom. Zoričin prvi brak bio je sa Zoranom Tutićem, vođom orkestra s kojim je nastupala, koji je svirao harmoniku. Zajedno su dobili sina Đorđa. Međutim, njihova zajednica je bila kratka i brzo je završila razvodom. Drugi brak s talentiranim harmonikašem Ljubom Kešeljem, nažalost, nije joj donio previše radosti. Iako je rodila kćerku Miljanu, suprug je nije htio priznati za svoju, što je rezultiralo potpunim prekidom njihove komunikacije kada je Miljana imala samo šest godina.