Tema današnjeg članka je jedan od najpoznatijih pjevača na našim prostorima. Proslavljeni pjevač Dino Merlin sinoć je doživio nesreću kada mu je oko 21 sat naglo pozlilo, zbog čega je primljen u bolnicu. Međutim, nakon razdoblja bolesti, njegov menadžerski tim je nedavno potvrdio da se potpuno oporavio i da je trenutno u izvrsnom stanju.

Usred izazovnog razdoblja, glazbenik je razmišljao o napuštanju glazbene karijere zbog poteškoća s kojima se susreo. U određenom trenutku svog života, pretrpio je tešku bolest koju je karakterizirala intenzivna depresija. Ne može dovoljno naglasiti koliko snažno želi nikoga poštedjeti takvog stanja. Simptomi njegove depresije učinili su ga potpuno neproduktivnim jer je izgubio svaki interes za svaki aspekt života. Razlika između života i smrti postala je nevažna, a on se osjećao kao puko postojanje lišeno svrhe. U toj sumornoj fazi izjedale su ga misli o odustajanju od glazbe, no nekako se uspio osloboditi tog načina razmišljanja, otkrio je Merlin u intervjuu za HRT.

U teškim trenucima uz njega je stala Amela, supruga i majka njihovo dvoje djece, Naide i Hamze, dok je on svojom muzikom širio sreću diljem svijeta. Važno je napomenuti da se menadžment Dine Merlina oko 21:00 sat oglasio saopćenjem povodom njegove neočekivane bolesti. jučer navečer u njihovim Magaz trgovinama na Baščaršiji. Prema pisanju Dnevnog avaza, iz Dininog menadžmenta uvjeravaju da je on dobrog zdravlja i da se osjeća dobro. Unatoč prethodnoj bolesti, zapanjujuće se oporavio i trenutno živi u rodnom Sarajevu.

BONUS TEKST

Osjećate li umor, letargiju i nedostatak energije nakon buđenja? Možda ove simptome pripisujete pojavi proljetnog umora. Međutim, važno je biti oprezan jer ovi pokazatelji mogu biti znakovi upozorenja na značajniji temeljni problem.

Usred raširene rasprave o proljetnom umoru, ključno je biti oprezan i prepoznati da umor može ukazivati na temeljne zdravstvene probleme značajnije prirode. Nedovoljna prehrana, sjedilački način života, komplikacije sa štitnjačom, anemija i kronične bolesti među potencijalnim su čimbenicima koji pridonose vašoj nemilosrdnoj iscrpljenosti.

U slučaju da imate osjećaj umora i osigurate dovoljnu količinu sna, ključno je uzeti u obzir dijabetes kao potencijalni faktor. To je posebno važno za osobe starije od 45 godina, one s prekomjernom težinom ili one s obiteljskom predispozicijom za dijabetes.

Simptomi depresije obuhvaćaju više od samog emocionalnog stresa; mogu se očitovati kao umor i stalni osjećaj umora. Ovo stanje mentalnog zdravlja nadilazi osjećaje tuge i može predstavljati fizičke znakove, uključujući stalnu iscrpljenost, poremećaje u obrascima spavanja i smanjeni apetit.

Kako biste poboljšali svoje opće blagostanje i održali optimalnu razinu energije, preporučljivo je uključiti veću količinu svježih namirnica u svoju prehranu, osobito onih koje obiluju vitaminom C. Osim toga, bitno je dati prednost konzumaciji vitamina B kompleksa i vitamina D, jer igraju vitalnu ulogu u jačanju živčanog sustava i održavanju zdrave energetske ravnoteže. Preporuča se ograničiti unos šećera i prerađene hrane kako biste spriječili nagli val energije praćen brzim padom i osjećajem iscrpljenosti.

Bavljenje tjelovježbom još je jedna opcija koju treba razmotriti. Iako možda nije najprivlačniji izbor, održavanje dosljedne rutine tjelesne aktivnosti ima potencijal uvelike poboljšati vaše emocionalno stanje i potaknuti vašu vitalnost. Preporuka je da svakodnevne šetnje na otvorenom pređu u naviku, pišu Vijesti.me.