Nakon što je kefir uvrstila u svoju dnevnu rutinu, Beograđanka je u roku od samo mjesec dana primijetila značajna poboljšanja općeg stanja. Ali kako je uspjela pripremiti ovo fermentirano piće? Na kraju svakog dana, pažljivo bi odvojila kefir pomoću plastičnog cjedila, nakon čega bi temeljito isprala kefirna zrnca hladnom vodom.

Zatim su zrnca pažljivo premještena u staklenu posudu koja je već bila napunjena toplim kravljim ili kozjim mlijekom. Kako bi se osigurala pravilna fermentacija, komad pamučne tkanine stavljen je preko staklenke, koja je zatim stavljena na slabo osvijetljeno mjesto cijeli dan. Nakon što bi proces fermentacije došao do kraja, mlada bi djevojka još jednom procijedila kefir prije nego što bi okusila revitalizirajući napitak.

Pronicljivim promatranjem posvjedočila je izvanrednoj metamorfozi. Dok je Beograđanka uključivala kefir u svoju dnevnu rutinu tjedan dana zaredom, doživjela je porast metaboličke aktivnosti, povećanu vitalnost i osjećaj pomlađivanja sa svakim gutljajem. Na prijelazu u drugi tjedan pozornost joj je privukla izrazita promjena u struku njezinih hlača. Dolaskom trećeg tjedna, s oduševljenjem je otkrila značajno smanjenje trbušne regije, skidivši ukupno 3 funte.

  • Uvođenjem kefira u svoj režim prehrane, uspješno je poboljšala svoj metabolizam i postigla gubitak težine, u potpunosti iskoristivši široku lepezu zdravstvenih prednosti koje nudi ovaj fermentirani napitak. Zdravstvene dobrobiti povezane s konzumacijom kefira opsežno su istražene i dokumentirane. Ova nutritivna snaga posebno je poznata po svom obilnom sadržaju probiotika, koji uvelike pridonosi dobrobiti probave rješavanjem probavnih poremećaja, vaginalnih infekcija, pa čak i sprječavanjem infekcija mokraćnog sustava. Nadalje, kefir služi kao izuzetan izvor proteina, vitamina B, kalija i kalcija.
    Predana ljubiteljica kefira iz Beograda podijelila je svoju nevjerojatnu osobnu transformaciju nakon što je ovaj napitak uvrstila u svoju svakodnevnu rutinu. Svjedočila je nevjerojatnom porastu energije, ubrzanom metabolizmu i uspješnom mršavljenju.

Ženino iskustvo iz prve ruke s blagodatima kefira koje mijenjaju život snažna je motivacija za druge da ga isprobaju i svjedoče njegovom povoljnom utjecaju na njihovu dobrobit. Tijekom svog izvještaja o doručku, podijelila je svoju odluku da uključi lan i kefir u svoju jutarnju rutinu. Dok se značajan broj pojedinaca odlučuje za konvencionalni doručak koji se sastoji od jaja, slanine i mliječnih proizvoda, neki se pojedinci odlučuju za izbor koji je svjesniji zdravlja, poput zobene kaše.

Nakon što je shvatila značaj prehrane i utjecaj koji ona može imati na dobrobit, žena koja živi u Beogradu donijela je svjesnu odluku da kefir uvrsti u svoju dnevnu jutarnju rutinu. Na njezino zadovoljstvo, u samo mjesec dana doživjela je mnoštvo pozitivnih učinaka na svom tijelu. Ključno je istaknuti brojne zdravstvene prednosti koje sjemenke lana pružaju. Još jedna osoba podijelila je svoj osobni susret s uključivanjem sjemenki lana i kefira u svoj režim doručka. Tijekom mladosti nisam uspio odrediti prioritete u izboru prehrane niti shvatiti važnost pravilne prehrane.

Po početku svog školovanja na koledžu, usvojio sam tendenciju konzumiranja velikih količina brze hrane i grickalica. Tek kad sam krenuo na svoje profesionalno putovanje i preselio se iz svog prebivališta djetinjstva, problemi su se počeli očitovati. Moja želja da dam prioritet svojim prehrambenim izborima se pojačala, ali sam naišao na poteškoće u učinkovitom upravljanju svojim rasporedom, uspostavljanju dosljedne rutine i prizivanju potrebne motivacije. Postupno sam primijetio progresivno debljanje i sve manju toleranciju tijela na nezdravu prehranu.

U doba tehnologije, ja sam, zajedno s bezbrojnim drugima, priznao potrebu za promjenom i krenuo u potragu za pronalaskom internetskog lijeka za svoju situaciju. Dok je bila u potrazi za intrigantnim receptom, naletjela je na jelo u čijem je središtu lan, iako je jabučni ocat i limun nisu zaokupili. Unatoč mojoj početnoj nevoljkosti prema ovim neobičnim sjemenkama, smogao sam hrabrosti da im dam priliku.

Potapanjem sjemenki u vodu preko noći i uživanjem sljedećeg jutra u gustoj konzistenciji, revidirani recept nudi svjež pristup. Odabir mljevenog lana umjesto cijelih sjemenki koje se obično mogu nabaviti u dobro opskrbljenim trgovinama zdrave hrane bila je odluka donesena s obzirom na njegovu vrhunsku probavljivost. Uvođenje šalice kefira i žlice mljevenog lana u moj dnevni režim dalo je zamjetna poboljšanja u mojim probavnim funkcijama.

Uočene pozitivne promjene uključivale su redovito pražnjenje crijeva, smanjenu nadutost u trbuhu i rješavanje svih problema povezanih s plinovima. Nakon četrnaest dana doživjela je uzbudljivo otkriće kada je stala na vagu i shvatila da je uspješno skinula dva kilograma. Utjecaj lana na tijelo može se sažeti na sljedeći način: sjeme lana obiluje proteinima, topivim vlaknima, esencijalnim mineralima poput željeza i cinka te nizom vitamina uključujući B1, B2, C, E i provitamin A. Često se koristi kao dodatak prehrani, obično ga konzumiraju uz žitarice pojedinci koji ili slijede plan mršavljenja ili žele učinkovito detoksificirati svoje tijelo.