– Za ovaj vikend smo spremili dvije jako zanimljive teme. Prva je povezana sa ispovijestima, i ljubavnom tematikom, dok je druga bonu stema, predviđena za temu zdravlja i bolove u leđima…

Priče o prijevarama i izdajama u braku često su kompleksne i složene, često dostojne holivudskih filmskih scenarija. Nažalost, nekim parovima se ljubavne priče bolno raspadaju, često zbog prisutnosti treće osobe ili tzv. „nepomirljivih“ razlika među partnerima.

Među tim pričama postoji i jedna vrlo poučna, posebno za žene koje se suočavaju s muževljevom nevjerom. Anna i Dimitrie bili su u braku pet godina, a u tom su razdoblju dobili blizance. Njihova su djeca bila nemirna i zahtjevna, ali Anna je uspjela u svojoj majčinskoj dužnosti i brizi za njih jer je imala idealan život muža koji ju je volio, a njihova su djeca bila kruna njihove ljubavi. No, njezin svijet se ruši kada joj Dimitrije prizna da voli drugu ženu i da planira s njom započeti novi život.

Anna je bila previše zaokupljena brigom za svoje sinove da bi uopće primijetila da se ovako nešto događa, pa ju je otkriće potpuni šok. Život joj se odjednom pretvara u noćnu moru. Cijeli je život prezirala ideju da bude razvedena žena s malom djecom. Umjesto da izazove skandal, Anna je donijela neočekivanu odluku: dopustila je mužu da ostane kod kuće i čak mu predložila da sa sobom povede ljubavnicu!

  1. Dimitrije je isprva mislio da je Anna luda, no pravi šok je uslijedio kada je počela pakirati svoje stvari. Anna je odlučila otići od kuće, ostavivši djecu i muža sa svojim ljubavnikom. Pristala je plaćati alimentaciju za svoje sinove i otišla. Svaki vikend dolazi po djecu, čak i ako Dimitrije ne može brinuti o njima. Nažalost, ljubavnica nije spremna igrati ulogu majke pred djecom. Nije željela odgovornost života s malim djetetom.

Željela je Dimitrija, ali ne i odgovornost koja dolazi s njegovom djecom. Nakon nekoliko tjedana zajedničkog života, Dimitriye je ostao bez ljubavnika i žene. Budući da ne može zamisliti život samohranog oca, zamoli Annu da se vrati kući. Pristala je, ali samo ako on prepiše vlasništvo nad kućom na nju i djecu te joj plaća mjesečnu alimentaciju. Nemoguće je vratiti se na staro! Nakon svega što je proživjela, Anna je postala inspiracija mnogim ženama koje su prolazile kroz slične situacije, pokazujući hrabrost i odlučnost u borbi za vlastitu sreću i dostojanstvo.

Bonus tekst:

Bol u leđima česta je pojava koja može biti vrlo neugodna, ograničavajući svakodnevne aktivnosti i kvalitetu života.

Kralježnica je složena struktura koja podupire gornji dio tijela i omogućuje živčanom sustavu da se kreće i pravilno funkcionira. Različiti čimbenici mogu uzrokovati bol u leđima, uključujući loše držanje, ozljede, degenerativne promjene, pretjerani stres ili nategnute mišiće i ligamente. Postoje različite vrste bolova u leđima, uključujući: Akutna bol u kralježnici: Ovi bolovi obično se jave iznenada i mogu biti uzrokovani ozljedom, naglim pokretom ili pretjeranom napetošću. Osjećaju se poput oštre ili probadajuće boli i obično se ublažavaju mirovanjem i ledom ili toplinom.

Kronična bol u leđima: Ovi bolovi su dugotrajni i mogu trajati tjednima, mjesecima ili čak godinama. Mogu biti uzrokovane degenerativnim promjenama, poput osteoartritisa ili hernije diska, ili mogu biti rezultat dugotrajnog lošeg držanja ili ponavljanih ozljeda. Radikularna bol: Ova bol je posljedica iritacije ili oštećenja korijena živaca koji izlaze iz spinalnog kanala. Mogu se osjećati poput oštre boli koja teče niz nogu ili ruku, a često su popraćeni trncima ili ukočenošću. Bolovi uzrokovani degenerativnim promjenama:

Starenje kralježnice može uzrokovati degenerativne promjene, kao što je smanjenje prostora između kralježaka, stvaranje izrasline kostiju ili sužavanje kralježničnog kanala. Ovi procesi mogu dovesti do bolova u leđima koji se pogoršavaju aktivnošću i ublažavaju odmorom. Bol uzrokovana lošim držanjem: Dugo sjedenje, nepravilno podizanje teških predmeta ili loše držanje mogu dovesti do zategnutih mišića leđa i boli.