Jetra, kao najveći organ, obavlja više vitalnih funkcija u tijelu. Ima ključnu ulogu u detoksikaciji krvi, borbi protiv infekcija, proizvodnji žuči, metaboliziranju masti i eliminaciji otpadnih tvari. Nadalje, jetra kontinuirano filtrira značajan volumen krvi svake minute.

Optimalno funkcioniranje jetre ima ključnu ulogu u regulaciji hormona, budući da filtrira i metabolizira hormone. Neophodan je za održavanje hormonalne ravnoteže u tijelu. Očekuje se dodatno usporavanje inflacije, što će biti pouzdan pokazatelj makroekonomskih prilika u Srbiji.

Kada štetne tvari postanu prisutnije u našoj hrani i vodi, to može dovesti do ogromne količine toksina u jetri. Uz toksine koje unosimo, elektromagnetsko zračenje koje emitiraju mobilni telefoni i Wi-Fi također ima štetan utjecaj na zdravlje jetre. Kako biste ublažili te učinke, savjetuje se da mobitele držite podalje od kreveta, osobito tijekom noći, i ne zaboravite isključiti Wi-Fi.

Postoje određeni znakovi koji mogu ukazivati ​​na potrebu za čišćenjem jetre.

Postoji nekoliko znakova koji ukazuju na preopterećenost jetre toksinima, uključujući pretjerano znojenje, žgaravicu, neobjašnjivo debljanje ili sporo mršavljenje, poteškoće s probavom masne hrane, akne i svrbež kože, višak masnoće oko trbuha, visoki krvni tlak, promjene raspoloženja i umor , i žućkaste izrasline oko očiju. Osim toga, čišćenje jetre nudi pet značajnih prednosti.

Jedna od najkorisnijih radnji koju možete poduzeti kako biste poboljšali svoje cjelokupno blagostanje je detoksikacija jetre. Proces čišćenja vaše jetre nudi mnoštvo prednosti za vaše zdravlje, uključujući:

1. Pospješuje proces detoksikacije cijelog tijela.

Čišćenjem jetre možete pokrenuti pročišćavanje cijelog organizma. Ovaj ključni organ odgovoran je za filtriranje i pročišćavanje krvi prije nego što se vrati u srce. Međutim, kada je jetra pretrpana toksinima, njezina je funkcionalnost ugrožena, što rezultira cirkulacijom nečiste krvi kroz tijelo i ugrožava zdravlje srca.

Zdravlje vaše jetre, kada je ugroženo, predstavlja prijetnju vašem cjelokupnom imunološkom sustavu i može pridonijeti ubrzanom procesu starenja.

Jedna od njegovih funkcija je opskrba tijela gorivom za energiju.

  • Imate li često naviku popiti šalicu kave kako biste olakšali svoje radne obveze, učinili ih lakše upravljivima i učinkovitijima? Međutim, važno je napomenuti da kava samo nudi privremeni val energije, nakon čega ubrzo slijedi još značajniji pad razine energije. Kao rezultat toga, odabir detoksikacije jetre daleko je bolja alternativa. Uključivanje u detoksikaciju jetre opskrbit će vas revitaliziranom energijom, poboljšati fokus i povećati produktivnost na radnom mjestu. Nadalje, poboljšat će i kvalitetu vašeg sna.

Prema Global Healing Centeru, bavljenje detoksikacijom jetre može učinkovito obnoviti razinu hranjivih tvari u vašem tijelu i osigurati značajan porast energije potrebne za fizičku aktivnost i svakodnevne obaveze.

Pomaže kod skidanja kilograma

Ako je vaš cilj postići značajan gubitak težine, prioritet bi trebao biti detoksikacija jetre. Uz crijeva i druge probavne organe, jetra igra vitalnu ulogu u procesu mršavljenja. Njegova primarna funkcija je metaboliziranje masti. Žuč, tvar koju proizvodi jetra, odgovorna je za razgradnju masti. Čišćenjem i detoksikacijom jetre možete učinkovito potaknuti proizvodnju žuči, što u konačnici dovodi do uspješnog mršavljenja.

4. Smanjuje vjerojatnost stvaranja kamenca

  • Osobe s povišenim razinama kolesterola imaju povećanu vjerojatnost razvoja žučnih kamenaca i jetrenih komplikacija. Nakupljanje kolesterola u žučnim kanalima rezultira stvaranjem stvrdnutih naslaga tijekom vremena, koje se na kraju pretvaraju u kamenje. Ovi kamenci ometaju normalno funkcioniranje jetre, ometajući njenu sposobnost učinkovite detoksikacije tijela.

Koža je ovim proizvodom i očišćena i nahranjena.

Čišćenjem jetre i izbacivanjem štetnih tvari iz tijela, vaša će tkiva doživjeti pojačanu oksigenaciju, što će rezultirati blistavijim, zdravijim i revitaliziranim izgledom. Osim toga, poboljšana funkcionalnost vaše jetre potaknut će obnovljenu vitalnost i sjaj vaše kože.

Naime, kada je jetra pretrpana toksinima, tijelo izbacuje višak toksina kroz kožu, što rezultira povećanom osjetljivošću na akne i razne štetne promjene na koži.

Jednom kada se vaša jetrena funkcija obnovi, to će imati značajan utjecaj na cjelokupno zdravlje vašeg tijela, što će rezultirati pomlađenim osjećajem koji nadilazi vašu kronološku dob.
Za poticanje detoksikacije jetre pripremite napitak za pomlađivanje s dodatkom brusnice i mješavine aromatičnih začina.

U loncu pomiješajte 1 šalicu soka od brusnice bez dodanog šećera i 7 šalica vode. Stavite lonac na izvor topline i pustite da lagano prokuha prije nego što ga uklonite. Pripremite kuglicu filtera za čaj od pola žličice đumbira, pola žličice muškatnog oraščića i 1 žličice cejlonskog cimeta. Uronite kuglicu čaja u napitak od brusnice i ostavite da se namače otprilike 15 minuta. Na kraju izvadite kuglicu čaja iz napitka.

Pomiješajte tri četvrtine šalice soka od naranče s četvrtinom šalice soka od limuna, dobro promiješajte to dvoje i ohladite smjesu.

Započnite dan kako treba uživajući u osvježavajućoj šalici ovog napitka od brusnice ujutro nakon ustajanja.

Nakon što prođe sat vremena, popijte šalicu vode, a zatim još jednu šalicu napitka od brusnice u sljedećih sat vremena i nastavite ovim obrascem dok ne popijete cijeli napitak.

Određene namirnice, poput luka i češnjaka, pomažu u procesu detoksikacije jetre pomažući u uklanjanju toksina. Cikla, bogata korisnim fitonutrijentima, suzbija negativan utjecaj masne hrane. Jabuke, koje sadrže pektin, pomažu u eliminaciji žive iz tijela. Osim toga, konzumacija svježe iscijeđenog limuna u toploj vodi na prazan želudac ujutro može potaknuti detoksikaciju.