– Za danas jedna tema koja je povezana sa lijepom linijom. Gubljenje kilograma na zdrav način je naprosto nemoguća misija. Međutim, postoji jedan trik, kojeg ćemo dans da podijelimo sa vama…..

Zahvaljujući svojoj izvanrednoj sposobnosti da smanji 80 posto trbušne masnoće u samo tjedan dana, ovaj je napitak stekao golemu svjetsku prepoznatljivost i popularnost. Izvanredna učinkovitost pomno izrađenog domaćeg napitka, prožetog preciznom mješavinom moćnih elemenata i chia sjemenki, dokazana je u njegovoj sposobnosti učinkovitog uklanjanja masnoća. Oni koji su isprobali ovaj pristup primijetili su da je moguće smanjiti 80 posto abdominalne masnoće u samo tjedan dana, a jedini uvjet je redoviti dnevni unos na prazan želudac. Potrebni su sljedeći sastojci: Obično se savjetuje konzumiranje otprilike jedne žličice chia sjemenki. Na žlicu se stavlja mala količina meda. Sok dobiven od jednog limuna. Obično se preporučuje piti otprilike jednu i pol čašu vode kao preporučeni dnevni unos. Kakav je proces pripreme?

Pomiješajte chia sjemenke i vodu u zasebnoj zdjeli, dopustite da se sjemenke namoče i prošire jedan sat. Nakon toga dobro umiješajte sok od limuna i med, pazeći da su svi navedeni sastojci dobro uklopljeni. U slučaju da je željena konzistencija pregusta za vaše želje i želite glađu teksturu, upotreba blendera omogućit će vam da prilagodite pripremu napitka u skladu s tim.

BONUS:

Stvaranje Zova soka kao lijeka protiv opakih bolesti jednostavan je i besplatan proces.

Kako temperatura raste, a Zova cvjeta prije roka ove godine, predlažemo da iskoristite njezina terapeutska svojstva i divan miris kako biste stvorili rajski sok koji služi kao savršeni revitalizirajući napitak, promičući dobro zdravlje. Drevna praksa izrade soka od bazge, koja se prenosi generacijama, potječe od naših predaka koji su otkrili izvanredna ljekovita svojstva sirupa od bazge. Žvar, biljku koju su naši preci cijenili zbog izvanredne ljekovitosti, potvrdili su i suvremeni znanstvenici. Opsežna istraživanja otkrila su da ova biljka obiluje flavonoidima, karotenom te vitaminima A, B i C.

Ljekoviti potencijal Zove nije za podcijeniti, jer se pokazala učinkovitom u liječenju raznih bolesti poput gripe, začepljenja sinusa, bronhitisa, astme i alergija. Nadalje, konzumacija soka od jabuke povezana je s jačanjem imuniteta, zajedno s njegovim potencijalom za ublažavanje dijabetesa i zatvora. Uvriježeno je mišljenje da se ljekovita svojstva Zove prvenstveno mogu zahvaliti bogatom sadržaju flavonoida. Ovi snažni antioksidansi igraju ključnu ulogu u zaštiti našeg tijela od štetnih oštećenja. Zova, svestrana biljka, ima višestruku namjenu u području zdravlja i dobrobiti. Njegova ljekovita svojstva čine ga vrijednim sredstvom u liječenju degenerativnih bolesti i prevenciji raka.

Jačanje imuniteta još je jedno područje u kojem zova briljira, pa je odličan saveznik u borbi protiv gripe i prehlade. Zbog svojih antivirusnih i antibakterijskih svojstava, zova se može koristiti u borbi protiv gripe konzumiranjem čaja od suhih cvjetova zova ili domaćeg soka od zova. Nadalje, zova se pokazala korisnom u rješavanju respiratornih problema poput astme i infekcija, jer pospješuje disanje i pomaže u uklanjanju sluzi. Tijekom proljetne sezone, kale, vrsta zova, mogu se iskoristiti za ublažavanje simptoma alergije na pelud. Uz to, zova posjeduje detoksikacijska svojstva koja stimuliraju limfne žlijezde, olakšavajući eliminaciju toksina.

Ova izvanredna biljka također pokazuje učinkovitost u liječenju različitih stanja kože, uključujući akne, čireve, konjunktivitis i osipe. Ne samo da ima laksativni učinak, već djeluje i kao diuretik te potiče zdravlje bubrega. Obično se koristi u situacijama koje zahtijevaju pojačano znojenje. Njegova kombinacija laksativnih, diuretičkih i detoksikacijskih svojstava čini ga izvrsnim sredstvom za mršavljenje. ZOVA sok – Recept: Kad ZOVA cvjeta, cvjetove birajte po sunčanom i suhom danu. Ključno je odabrati stablo koje je daleko od bilo kakvog zagađenja ili prometnih ulica.

Cvjetove trgajte pojedinačno i spremajte u vrećicu kako biste zadržali njihovu čistoću i svježinu. Za pripremu ovog recepta potrebni su vam sljedeći sastojci: 20 cvjetova, 1 litra vode, 800 g šećera i sok od 1 limuna. Koji je način pripreme za to? Započnite potapanjem 20 nedavno ubranih cvjetova zove u kupku hladne vode od 1 litre. Ostavite ih da odmaraju na hladnom mjestu cijeli dan, izbjegavajući hlađenje. Nakon toga odvojite cvjetove od vode, pa umiješajte 800 grama šećera i sok od jednog limuna. Ostavite ovu smjesu da odstoji dodatna 24 sata. Kako bi se šećer otopio, smjesu povremeno promiješajte. Nakon toga procijedite kroz dupli sloj gaze i prebacite u bocu.

Ovaj sok se zatim razrijedi vodom i konzumira kao dio pripreme soka postupak. Stablo povezano s ovom pričom slavno je povezano s pričom o trojanskom vladaru koji je imao uši nalik na kozje. Kad je njegov brijač stigao podrezati mu kosu, car mu je ponudio izdašnu svotu zlatnika kako bi osigurao njegovu šutnju u vezi s neobičnim ušima. Brijač je nevoljko pristao, ali kako je vrijeme prolazilo, bio je sve nesretniji jer mu je bilo zabranjeno da svoju tajnu dijeli s bilo kim. S odlučnošću u srcu, odlučio je krenuti u polje, naoružan lopatom u ruci. U zemlji je iskopao duboku rupu, ponavljajući riječi:

“Daruj trojanskom caru kozje uši, jer će mu ova rupa olakšati teret!” Vrijeme je prolazilo, a upravo iz te rupe izniklo je stablo koje je plijenilo pažnju pastira u prolazu. Pretvorili su ga u glazbeni instrument, a dok su svirali, zrakom je odzvanjala melodija, zamjenjujući potrebu za riječima. Car Troje bio je nadaleko poznat po svojim prepoznatljivim kozjim ušima. Ova je tajna bila opće poznata među ljudima. Prema legendi, ovo drvo ima dugu povijest postojanja.