Srpska pop muzička scena juče je doživela veliki gubitak odlaskom Aleksandra Đokovića. Ovim nemilim događajem završila je jedna era, jer nas je u 53. godini napustio ovaj uvaženi načelnik i osnivač Odjela za hirurgiju. Među brojnim popularnim ličnostima sa kojima se dr Đoković sprijateljio, posebno se pamti operacija koju je uradio Krstinju Matanoviću, učesniku takmičenja “Zvezde Granda”.

Saša Popović, shrvan gubitkom dragog prijatelja, velikodušno je finansirao operaciju. Veza između njih dvojice pravi je dokaz prijateljstva, koje će nesumnjivo zauvek ostati urezano u Popovićevom srcu i u sećanjima svih onih koji su imali sreće da se sretnu sa ovim izuzetnim čovekom. Kroz gostovanje u Grandeovoj emisiji, Đoković velikodušno širi svoje znanje i stručnost široj publici, dajući vrijedne savjete i uvide u niz tema.

“Trenutna situacija je općepriznata i svi je razumiju. Svaki novi napredak, kao što je najnovija laserska tehnologija, priznaje se i priznaje. Međutim, odluka o nabavi i korištenju ovih inovacija ovisi o nečijem načinu razmišljanja i raspoloživim resursima. Osobno se ne pridržavam poslovne politike koja od mene zahtijeva posjedovanje svake nove stvari.

Umjesto toga, odlučujem se za etablirane i trajne proizvode. Suzdržavam se od kupnje sve dok ne prođe nekoliko godina i određeni artikl ne pokaže svoju vrijednost. Ovakav pristup je vođen mojom posvećenošću dobrobiti mojih pacijenata”, kako je rekao Aleksandar u intervjuu za emisiju “Grand magazin”.

Ceca Ražnatović na Instagramu je izrazila tugu nakon što je saznala za odlazak doktora Đokovića. Pjevačica Ceca Ražnatović je u najiskrenijoj poruci izrazila vječnu prazninu koju je ostavio odlazak našeg voljenog Alekse, priznajući da je vrijeme ne može izliječiti, već da moramo pronaći način da sa njom živimo.