– Komarnici su definitivno pravi izum, i jako puno pomaže u ljetnim danima, kada su muve i komarci pravi napasnici. Međutim, u toku dana uvijek nađu bar neki mali prostor da se provuku i uđu u vaše prostorije u kojima boravite, i eto problema preko noći….

Poštovani gospodine/gospođo, obraćam vam se da vam predstavim svoj repelent protiv komaraca, proizvod koji je izvorno bio dizajniran za upotrebu u kućici, ali je od tada evoluirao u neizostavan dodatak svakoj prostoriji u mom kućanstvu. Srećom, u našem domu nema muha i komaraca, što eliminira potrebu za mrežom i omogućuje udoban i učinkovit život. Tijekom brojnih godina proveo sam opsežna ispitivanja s nevjerojatno učinkovitim domaćim lijekom, koji je bio smješten u šupi smještenoj unutar granica mog vrta.

S najvećom pažnjom prebacujem kompletan sadržaj netaknute Alpa boce u za to predviđenu plitku posudu koju sam izdvojio isključivo za ovaj specifični zadatak. Kako bih poboljšao okus, obično u mješavinu ubacim oko 20 do 30 klinčića. Tijekom ljetnih mjeseci pustila sam alpu da upije vlagu, uvjerena da će s vremenom posmeđiti na prirodan način, bez obzira na konačni rezultat. Tijekom naših posjeta kolibi tijekom ljeta, uvijek ostavljamo otvorena vrata kako bismo stvorili okruženje bez komaraca, muha i osa. Kad bi ušao, čin brzog napuštanja kabine postao bi jednostavniji pothvat.

S vremena na vrijeme dopunjavam isparenu alpu kako bih održao njezinu razinu dosljednom. U vlastitom domu također koristim ovaj recept, iskorištavajući dovoljno prostora u svakoj sobi za postavljanje jednog, za razliku od vrtne kućice koja ograničava takve mogućnosti. Kako bih osigurao mirno ljeto, obavezno mu kupim obilnu porciju alpe od jedne litre. Odabir ove alternative nedvojbeno je bolja opcija u usporedbi s kupnjom kemijskih repelenata ili okretanjem alternativnim lijekovima. Učinkovitost i sigurnost ovog proizvoda su neupitne.

Ovdje je predstavljen još jedan moćan recept koji se može učinkovito boriti protiv širokog spektra ljetnih insekata. Osjećate li ove godine neobično visoku razinu nelagode od komaraca? U regiji Záhorí ne može se mirno uživati ​​u ležernom večernjem pivu bez podnošenja neprekidnih smetnji uzrokovanih hordama stvorenja. Nekada ugodna priroda tikova je izblijedjela, jer su se brige o susretu s njima proširile iz šume na uznemirujuću mogućnost susreta s njima u vlastitom kućnom vrtu.

Srećom, posjedujem veliko znanje u rješavanju neugodnosti koje se javljaju ljeti. Kroz pokušaje i pogreške otkrio sam “uradi sam” sredstvo za odvraćanje koje je dalo uspješne rezultate, a sada cijelo moje kućanstvo ovisi o njemu. U početku sam vjerovao da je njegova učinkovitost ograničena na obranu od komaraca; međutim, na moje veliko iznenađenje, pokazao je učinkovitost protiv krpelja, dosadnih muha, pa je čak ponudio iznimnu zaštitu za kućne ljubimce. Ako ste zabrinuti zbog produljenog izlaganja kemijskim sprejevima, razmislite o tome da ga isprobate kako biste utvrdili nudi li ikakvo olakšanje. Bavljenje njime ne predstavlja veću prijetnju općoj dobrobiti osobe.

Osim toga, odlučila sam isprobati bakin tradicionalni alpski recept koji je uključivao klinčiće, ali moram priznati da mi je ova kombinacija puno draža. Za nastavak, uvjet je prisutnost jednog limuna. Jedan prikaz cvjetova lavande. Dovoljna je jedna žlica klinčića. Mogu se pronaći tri kompletna komada zvjezdastog anisa. Preporučena količina maslinovog ulja je jedna čajna žličica, što je skromna količina.

Sve što je potrebno je jedna žlica Alpe. Zapremina vode iznosi 300 mililitara. pristup: Za pripremu aromatične infuzije kuhajte kriške limuna, zvjezdasti anis i klinčiće u kipućoj vodi otprilike pet minuta. Nakon što smjesu skinete s vatre, pažljivo umiješajte cvjetove skupljene s 8 stabljika lavande. Da biste dovršili smjesu, dodajte Alpa ulje kao konačni sastojak. Za poboljšanje smjese može se dodati i mala količina eteričnog ulja limuna. Nakon što se smjesa potpuno ohladi, može se procijediti i prikladno koristiti kao tradicionalni repelent tako da se prelije u bočicu s raspršivačem. Iako nije obavezno, obično u bocu stavim šaku grančica lavande po osobnoj želji. Na temelju vlastitog iskustva, čvrsto vjerujem da ćete se i vi uvjeriti u učinkovitost repelenta, kao što sam i ja.