– Mujo i Haso su definitivno najpominjaniji likovi kada su u pitanju domaći vicevi. Tako smo vam i danas donijeli jedan jako zanimljivi vic, a radi se o tome kada je Mujo otišao u padobrance…..

Dodatni sadržaj: Tijekom ranih 1970-ih, poznati holivudski glumac i obožavatelj Richard Barton našao se očaran privlačnošću srpske princeze Jelisavete Karađorđević. Njihova je veza bila toliko jaka da su se čak i zaručili, što je značajan razvoj događaja koji se dogodio između njezina dva braka i tijekom Richardova privremenog odvajanja od Elizabeth Taylor. U svijetu slavnih malo je priča koje su tako zadivljujuće, dojmljive i srceparajuće kao epska ljubavna afera između Richarda Bartona i Elizabeth Taylor. Ovaj par, koji je zavjete izmijenio ne jednom, već dvaput, izdržao je bezbroj prepreka koje su mogle raspiriti neprijateljstvo između njih.

Ipak, kako su se njihovi životi bližili kraju, njihove su posljednje misli zaokupljale jedna drugu… Glumac Richard Barton često se pojavljuje u pričama o holivudskim ovisnicima o seksu. Rečeno je da je između 1947. i 1975. imao strastvene susrete s više od 2500 žena. Pod okriljem mraka, dok je njegova žena Sybil drijemala, kriomice bi se odvažio izići do skrivene šupe. Ova šupa skrivala je tajni prolaz koji je vodio do rezidencije glumca Stuarta Grangera na Beverly Hillsu. Tamo će se Barton upustiti u intimne odnose s Jean Simmons, ženom svog kolege glumca.

Glumčeva nezajažljiva želja za intimnim vezama navela ga je na smišljanje mnoštva zamršenih shema za prevaru i prepuštanje. Priča se da je njegova fiksacija na seksualne odnose bila toliko intenzivna da se upuštao u odnose s tri različita partnera svaki tjedan u razdoblju od nevjerojatnih trideset godina! Richard Barton često se nalazi u kompilacijama koje katalogiziraju najozloglašenije holivudske ovisnike o seksu i zavodnike, no njegova bi odsutnost svaku kompilaciju najlegendarnijih ljubavnih priča slavnih učinila nepotpunom.

Bez sumnje, priča koja plijeni najviše pozornosti vrti se oko njegove strastvene romanse s poznatom Elizabeth Taylor. Unatoč osudama Vatikana i nadzoru javnosti zbog njihovih izvanbračnih afera koje su bile vrlo popularne, Elizabeth se odlučila razvesti od Eddieja Fishera, kojeg je prije toga “otela” od svoje prijateljice Debbie Fisher, dok je Barton okončao brak sa Sybil Williams nakon niza prijevara. . Bartonova duboka ljubav prema Elizabeth vidljiva je iz zapisa u njegovoj knjizi snova, koju je marljivo vodio tijekom čitavog desetljeća njihova braka, od 1969. godine.

Nakon buđenja rano u sedam sati, moj pogled je bio prikovan za Elizabeth na duže vrijeme. Obuzet obožavanjem, stisnuo sam njezinu nježnu ruku i nježno je poljubio… Vrlo je vjerojatno da nijedna druga žena ne spava s tako nevinom privlačnošću kao moja zanosna, izazovna, tvrdoglava i beskompromisna supruga. Ipak, kako je vrijeme na njihovom bračnom putu odmicalo, početni sjaj kao da je nestao. Elizabeth se našla zarobljena u stisku ovisnosti o drogama, dok se Barton borio s neodoljivom prisutnošću alkohola.

Na kraju je čak podlegao privlačnosti afere s glumicom Natalie Delon. Ove razne prepreke dovele su do potpunog raspada njihovog braka 1974. godine. Međutim, iznenađujuće, iduće su godine donijeli odluku ponovno izmijeniti zavjete i ponovno se posvetiti jedno drugome. U Bocvani su, uz prisustvo pripadnika domorodačkog plemena, po drugi put izmijenili zavjete. Nakon toga, Elizabeth je organizirala nevjerojatnu proslavu u znak sjećanja na Bartonov 50. rođendan. Unatoč svojoj posvećenosti trijeznosti i ostavljanju iza sebe svojih navika opijanja, Barton je na kraju podlegao svojim prijašnjim navikama.

Namjera im je bila proslaviti Božić u Gstaadu, no Barton je, u svom tipičnom maniru izbjegavanja sukoba, susreo manekenku Suzi Hunt s kojom je zamislio obećavajuću budućnost. Nakon ponovnog susreta u zračnoj luci Kennedy, Elizabeth i Barton su se nježno poljubili, iako je ona brzo otkrila primjetnu emocionalnu distancu u njemu. Njihov dolazak u hotel označio je brzo pokretanje brakorazvodne parnice, au samo šest mjeseci od drugog vjenčanja zauvijek su krenuli svatko svojim putem. Osjećajući se emocionalno iscrpljeno, Elizabet se povjerila svojoj prijateljici, izrazivši želju da nikada više ne doživi tako intenzivnu ljubav.

Ogolila je svoju dušu, ostavivši iza sebe sve što ju je definiralo – svoju bit, samo svoje biće. Ipak, njihova je veza ostala nepokolebljiva. Taylor je priznala da su u dubini srca nepokolebljivo vjerovali da će se vjenčati treću i posljednju priliku. Od samog početka njihova putovanja u Rimu, intenzivna i strastvena ljubav obavijala je njihova bića. Kada je Barton preminuo 1984., Elizabeth je odlučila ne prisustvovati njegovom sprovodu kako bi izbjegla izazivanje neugodnosti njegovoj udovici, Sally Barton, i kako bi spriječila privlačenje nepotrebne pozornosti na sebe, unatoč činjenici da su se obje osobe dva puta ponovno udale.

Nakon komemoracije i pokopa, Elizabeth je uručeno pismo od Richarda, koje je poslano tri dana prije njegove smrti. U pismu je prenio neizmjernu radost u njezinoj prisutnosti i izrazio želju da se “vrati kući”. Richard je istaknuo kako je njihov zajednički život ostao tajna za druge te izrazio optimizam za moguću zajedničku budućnost.