Na današnji dan obilježava se sjećanje na smrt Željka Ražnatovića Arkana, a tim povodom okupili su se njegovi najmiliji kako bi mu odali počast na posljednjem počivalištu. Anastasiju su jučer snimile kamere na Aerodromu, a danas se u društvu majke, brata i tetke pridružila mnoštvu prijatelja i poznanika.


Prije točno 24 godine, 15. siječnja 2000. godine, prerano je preminuo Željko Ražnatović Arkan, vrlo kontroverzna ličnost novije srpske povijesti. Ubojstvo koje se dogodilo u hotelu Intercontinental u Srbiji smatra se jednim od najzagonetnijih i najzamršenijih zločina u Srbiji i Europi. Mediji su nekoliko dana opširno pratili incident, a “Večernje Novosti” opširnije su opisale napad u reportaži objavljenoj dan nakon jezivog događaja.

Pretpostavlja se da su dvije osobe s maskama iz strojnice ispalile rafalnu paljbu na Ražnatovića i njegove pratioce. Tragično, Milenko Mandić Manda stradao je na mjestu, dok su Arkan i Dragan Garić podlegli ozljedama u Urgentnom centru. U početku se pojavljivalo više priča o ovom gnusnom zločinu, no konačni ishod, obilježen tragičnim gubitkom Željka Ražnatovića i njegovih prijatelja, ostao je nepromjenjiv.

Sa svečanim držanjem uputili su se do Arkanova počivališta, nježno ga ljubeći prije nego što su njegov grob okitili aranžmanom od nježnih bijelih ruža i orhideja. Povorku su predvodili Veljko Ražnatović i njegova supruga Bogdana, a brzo ih je slijedila Ceca Ražnatović u društvu kćerke Anastasije Gudelj i sestre Lidije Ocokoljić.

Nakon toga su zapaljene svijeće, a nedugo nakon toga došao je i biskup kako bi predvodio molitvu. Nakon završetka događanja, Anastasia i njezina majka, poznata folk pjevačica, odlučile su na trenutak predahnuti i smjestile se na zgodno smještenu klupu. U trenucima tuge tražili su utjehu u međusobnoj prisutnosti, pronalazeći utjehu u jednostavnom činu držanja za ruke, prizoru koji je kod mnogih izazivao tugu.