– Danas se na internet portalima može pronaći jako puno savjeta po pitanju zdravlja. Prirodni lijekovi su svakako u prednosti nad modernom farmaceutskom industrijom. Mi danas govorimo o čuvarkući koja može pomoći u jako puno segmenata u samom zdravlju…

Često pojedinci traže pomoć liječnika kako bi riješili problem kurjih očiju; međutim, malo je onih koji su svjesni izuzetne učinkovitosti korištenja sobnih biljaka kao prirodnog lijeka. Kako bi se učinkovito riješio problem kurjih očiju, može se upotrijebiti metoda Kule stražare. Započnite s nabavkom lista biljke čuvarkuće. Pažljivo uklonite vanjski sloj lista i postavite ga izravno na zahvaćeno područje. Učvrstite list na mjestu nanošenjem flastera. Za optimalne rezultate savjetuje se primjena lista u mirovanju ili tijekom sna.

Za kurje oči koje su duboko usađene, bitno je ponavljati ovaj postupak tijekom nekoliko dana kako biste ih u potpunosti uklonili. Ovaj tretman će postupno omekšati kožu oko kurjeg oka, olakšavajući njegovo uklanjanje. Konzumacija listova komorača s Guardianove liste pruža brojne zdravstvene dobrobiti, posebice za probavni sustav i cjelokupno dobrobit. Redovito uključivanje ovih listova u vašu prehranu može ojačati imunološki sustav i pružiti zaštitu od raznih infekcija. Preporučljivo je konzumirati jedan list dnevno kako biste iskoristili ove prednosti. Biljka Guardian Plant Housekeeper svestrana je biljka koja se bez napora može uzgajati u posudi ili u vrtu u udobnosti vlastitog doma.

  • Njegova priroda koja zahtijeva malo održavanja čini ga vrlo prikladnim za dosljednu upotrebu. U skladu s prastarim vjerovanjima, svrha čuvarkuće je zaštititi stan i njegove stanovnike od opasnosti kao što su požar, bolest i zlonamjerne energije. Upravo zbog toga nosi naziv “čuvarkuća”. Osim toga, naziva se raznim imenima u različitim kulturama, uključujući žednjak, cmilić, seset, možek, ushna i vazzaživ. Zanimljivo, njegova latinska oznaka, Sempervivum, prevodi se kao “uvijek živ”, naglašavajući njegovu trajnu vitalnost.

Ova je biljka doista izvanredna, jer pokazuje i otpornost i zahvalnost, što je čini lakom za uzgoj. Štoviše, znanstveni dokazi podupiru njegovu ulogu čuvara zdravlja jer je bogat ljekovitim flavonoidima i kiselinama. Sočno lišće sadrži ljekoviti sok koji se godinama koristi kao lijek protiv bolova u uhu. Za ublažavanje bolova iscijedite 2-3 kapi soka iz lista i nanesite ga izravno u oboljelo uho. Ostavite tekućinu da ostane u uhu nekoliko minuta prije nego što nagnete glavu i dopustite da prirodno iscuri.

Iznimna ljekovita svojstva jabuke jabuke čine je izvanrednim prirodnim rješenjem za razne kožne tegobe i ozljede, služeći kao dragocjena pomoć u liječenju uboda insekata, opeklina i rana. Osim toga, u tradicionalnoj medicini koristi se za učinkovito liječenje stanja kao što su bradavice, kurje oči i sunčane pjege, kao i za ublažavanje nelagode uzrokovane grčevima ili gihtom. Da biste primijenili ovaj lijek, možete ili premazati zahvaćeno područje sokom od jabuke ili upotrijebiti oblog od zgnječenog lišća. Jabuka se može koristiti za pripremu blagotvornog čaja za koji je poznato da ublažava menstrualne probleme, proljev i čir na želucu.

Osim toga, može se koristiti kao sredstvo za ispiranje usta kod afti ili ranica, kao i za grgljanje kod gnojne angine. Za pripremu čaja 12 grama osušenih ili 10 grama svježih listova komorača pomiješajte s 2,5 decilitra vode i kuhajte 15 minuta. Nakon što se procijedi, ostavite čaj da se malo ohladi. Preporuča se ujutro na prazan želudac popiti šalicu ovog čaja, a zatim svakih sat vremena po jednu žlicu čaja do željene količine.

Kombinacijom svježeg lišća komorača i meda u omjeru 750 g prema 1 kg, dobiva se snažan prirodni lijek za miome i probleme s prostatom. Preporuča se ujutro na prazan želudac popiti 1 žlicu ove mješavine, a tijekom dana još 1-2 žlice. Za ublažavanje tegoba slezene savjetuje se stavljanje toplih obloga nastalih kuhanjem listova jabuke u mlijeku, dok se za snižavanje temperature može pripremiti osvježavajući napitak tako da se 1-2 lista jabuke umoče u čašu vode tridesetak. minuta.