Titi je Vera Cvetinović otpjevala serenadu u tridesetak navrata, uz dodatnu ekstravaganciju šofera i luksuznog vozila koje ju je prevozilo na njegove zabave, gdje je svojim melodičnim glasom podizala atmosferu. Na vrhuncu televizijske slave bila je hvaljena kao jedna od najljepših žena u Jugoslaviji.

Putovanje je za Veru Cvetinović počelo tijekom studija književnosti u Novom Sadu, gdje je svoje amatersko pjevačko umijeće pokazala u KUD-u “Svetozar Marković”. Njezin je talent bio toliko izniman da je 1971. godine izabrana za inauguracijski glas Vojvodine, a kasnije je postala i solistica Radio Novog Sada. Svoju muzikalnost i impresivne vokalne sposobnosti Vera pripisuje svom ocu Mirku Cvetku koji je podrijetlom iz Kutjeva i vrsnim tamburašem.

U tom sam razdoblju izvodio melodije Ivice Šerfezija, Đorđa Marjanovića, Tereze Kesovije. Putujući sa svojom trupom po Južnoj Americi, upoznao sam očeve zagorske pjesme i majčine srpske napjeve. Istodobno, u jesen 1974. godine, Izvršno vijeće Vojvodine organiziralo je doček Josipa Broza na Fruškoj gori u Mošinoj vili. Pozvali su me da prvi put otpjevam počast Titu. Bilo je to vrijeme kada su minice bile u modi, ali ja sam odlučila obući bakinu dugu haljinu kako bih privukla njegovu pažnju. Tvrdila sam da je napravljen od starih zagorskih zavjesa – prisjetila se Vera.

Saznavši da je haljina izrađena od zavjesa uvezenih iz Zagorja, Broz je bio krajnje zadivljen. Baš tog dana otpjevao sam mu serenadu uz melodične pjesme Tiho noći moje zlato spava i bezvremenski zagorski klasik Fala. Zanimljivo, čak i kada sam imao privilegiju nastupiti pred predsjednikom, ove dvije pjesme ostale su neizostavan dio mog repertoara. Ovo otkriće podijelila je Vera Cvetinović, koja se nakon studija zaposlila na televiziji.

Vera je sredinom sedamdesetih danju radila na TV Novi Sad, a večeri je provodila na nastupima u hotelu “Park”. Ti su koncerti, prisjeća se, bili intimni događaji na kojima bi njezini vjerni obožavatelji iskazivali svoju zahvalnost darivanjem knjiga ili osvježavajućih pića. Čak i za to vrijeme, Tito bi tiho promatrao iz daljine, pokazujući iskrenu znatiželju u njezinim osobnim i profesionalnim nastojanjima.

Dok smo sjedili uz pucketajuću vatru u Karađorđevu, Tito se raspitivao o mojoj nedavnoj maturi i nesretnoj prometnoj nesreći koju sam doživio. Njegova istinska zabrinutost navela me da shvatim da je dobro obaviješten o mom životu i da mi je ukazao svoje povjerenje. U tom nezaboravnom diplomatskom lovu usred svadbenog veselja imao sam privilegiju pjevati Titu pjesmu Zvoni zvonce, dok je Jovanka, koju sam zavolio, oduševio mojom izvedbom Salaša u malom ritu. Vera je s ponosom podijelila s nama fotografije koje bilježe dragocjene trenutke provedene s obitelji Broz u ovom čarobnom lovištu iu Bugojnu. Upravo je Titova podrška Veru neslužbeno okrunila za Miss Jugoslavije, jer ju je javno proglasio najljepšom, pripisujući njezinu eleganciju izvrsnoj haljini koju je nosila na modnoj reviji Aleksandra Joksimovića.

Vera se prisjeća da se Broz sigurno šalila, jer je Joksimovićeva predstavila mini haljine i suknje s prelijepim manekenkama Jovankom i Titom, dok se Vera našla u toaletu, zakopčana do grla.

Nakon toga, Titovo osiguranje često je slalo šofera i “mercedes” da Veru prevezu do Broza. Njezini su susreti s njim bili različiti po prirodi, od prikrivenih preko suptilnih do otvoreno javnih.

U gradu Novom Sadu, u noći 31. prosinca 1976., Vera Cvetinović, poznata jugoslavenska pjevačica, stekla je veliku popularnost nastupajući za Jovanku i Josipa Broza, zajedno s cijelim političkim vrhom države koji je nestrpljivo iščekivao dolazak nove 1977. godine.

Unatoč tome što je Verina pjevačka karijera bila samo razonoda, nakon studija posvetila se novinarstvu. Dobila je mjesto radijske voditeljice i glazbene urednice na Radio Novom Sadu, a na kraju je prešla u televizijske vodeće vode.

Sve do svoje smrti 1980. nastavila je pjevati serenade Titu, izražavajući tugu zbog njegova vidljivog pogoršanja zdravlja. Tijekom njihovog posljednjeg susreta, Tito je navodno tražio njezinu nazočnost uz sebe, ali su se njegove pudlice pokazale kao smetnja tijekom njezinog iskrenog nastupa.

Živeći u Novom Sadu, i dalje je vlasnica neobičnog hotela kojeg krase brojni portreti Tita i Jovanke.