Svakodnevno se susrećeomo sa vijestima koje su povezane sa crnom hronikom. Nažalost današnji članak se odnosi na isto, a u pitanju je veliki požar koji se dogodio u Turskoj. Svi smo navikli da svakoga dana pročitamo neku vijest sličnu ovoj tako da su mnogi na to i navikli. U članku vam prenosimo prve snimke sa mjesta požara gdje možete vidjeti kako su se stvari odvijale,

U Gajretepeu u Istanbulu izbio je požar u prizemlju 16-katnice koja je služila kao noćni klub. Na teren su poslane brojne vatrogasne i medicinske ekipe. Tragično, razorni požar odnio je živote 25 osoba, dok su tri osobe zadobile teške tjelesne ozljede.

Prema guverneru Istanbula Davutu Gulu, točan razlog požara ostaje neizvjestan. Vrijedi napomenuti da je zgrada bila u fazi obnove u vrijeme incidenta, a nažalost, osobe koje su tragično izgubile život bile su one koje su sudjelovale u radovima obnove.

U izjavi na društvenim mrežama, ministar unutarnjih poslova Ali Jerlikaja otkrio je da je o incidentu pokrenuta istraga.

Na društvenoj platformi Iks pojavila se snimka koja prikazuje vatrogasce koji vode žestoku borbu s plamenom koji je zahvatio zgradu u Istanbulu. Iz građevine su se mogli vidjeti gusti oblaci dima. Vrijedi napomenuti da je noćni klub bio zatvoren zbog renoviranja tijekom svetog mjeseca ramazana kada je izbio požar. Ovo je zaista velika tragedija koja je pogodila Tursku, jer je nažalost veliki broj žrtava i povrijeđenih osoba.

BONUS TEKST

Osjećate li umor, letargiju i nedostatak energije nakon buđenja? Možda ove simptome pripisujete pojavi proljetnog umora. Međutim, važno je biti oprezan jer ovi pokazatelji mogu biti znakovi upozorenja na značajniji temeljni problem.

Usred raširene rasprave o proljetnom umoru, ključno je biti oprezan i prepoznati da umor može ukazivati na temeljne zdravstvene probleme značajnije prirode. Nedovoljna prehrana, sjedilački način života, komplikacije sa štitnjačom, anemija i kronične bolesti među potencijalnim su čimbenicima koji pridonose vašoj nemilosrdnoj iscrpljenosti.

U slučaju da imate osjećaj umora i osigurate dovoljnu količinu sna, ključno je uzeti u obzir dijabetes kao potencijalni faktor. To je posebno važno za osobe starije od 45 godina, one s prekomjernom težinom ili one s obiteljskom predispozicijom za dijabetes.

Simptomi depresije obuhvaćaju više od samog emocionalnog stresa; mogu se očitovati kao umor i stalni osjećaj umora. Ovo stanje mentalnog zdravlja nadilazi osjećaje tuge i može predstavljati fizičke znakove, uključujući stalnu iscrpljenost, poremećaje u obrascima spavanja i smanjeni apetit.

Kako biste poboljšali svoje opće blagostanje i održali optimalnu razinu energije, preporučljivo je uključiti veću količinu svježih namirnica u svoju prehranu, osobito onih koje obiluju vitaminom C. Osim toga, bitno je dati prednost konzumaciji vitamina B kompleksa i vitamina D, jer igraju vitalnu ulogu u jačanju živčanog sustava i održavanju zdrave energetske ravnoteže. Preporuča se ograničiti unos šećera i prerađene hrane kako biste spriječili nagli val energije praćen brzim padom i osjećajem iscrpljenosti.

Bavljenje tjelovježbom još je jedna opcija koju treba razmotriti. Iako možda nije najprivlačniji izbor, održavanje dosljedne rutine tjelesne aktivnosti ima potencijal uvelike poboljšati vaše emocionalno stanje i potaknuti vašu vitalnost. Preporuka je da svakodnevne šetnje na otvorenom pređu u naviku, pišu Vijesti.me.