Posljednjih godina, prevalencija proširenih vena je u porastu, ističući slučajeve kada određeni organi unutar našeg besprijekornog tjelesnog mehanizma ne funkcioniraju optimalno. Ovaj kvar u konačnici rezultira promjenama i razvojem raznih bolesti.

Ulje nevena, poznati biljni lijek duboko ukorijenjen u drevnim medicinskim tradicijama i često korišten u svetim ritualima, nudi nevjerojatne blagodati koži. Ovo holističko rješenje posebno je vrijedno u rješavanju široko rasprostranjenog problema proširenih vena, koji može utjecati na pojedince u različitim dobnim skupinama, uključujući mlađu generaciju. Proširene vene ne samo da kvare izgled, već uzrokuju i značajnu nelagodu. Iskorištavanjem moći ulja nevena možete pronaći olakšanje od ovih ružnih vena i iskusiti izvanredna ljekovita svojstva ovog prirodnog lijeka.

Neven je vrlo cijenjen zbog svojih ljekovitih svojstava, posebice sposobnosti čišćenja i ublažavanja krvnih žila, a istovremeno smanjuje razinu kolesterola. U kombinaciji s maslačkom, naprstkom ili glogom, terapeutska svojstva nevena se dodatno pojačavaju. Nedavna istraživanja otkrila su da neven ima sposobnost snižavanja krvnog tlaka i blagog sedativnog djelovanja, potičući širenje i opuštanje krvnih žila. Za početak skupite ukupno 50 cvjetova nevena.

Kako bi se u potpunosti uklonila vlaga, važno je cvjetove nevena marljivo očistiti i temeljito osušiti. Uronite cvjetove u veliku staklenu posudu i prelijte ih maslinovim uljem. Provjerite je li staklenka dobro zatvorena prije nego što je postavite na sunčano mjesto na 5 tjedana. Pridržavanjem ove tehnike bit će olakšan proces ekstrakcije obilnih i moćnih komponenti prisutnih u cvjetovima nevena, čime će se omogućiti njihova apsorpcija u ulju.

Nakon trajanja od 5 tjedana, postaje moguće ekstrahirati ulje. Nadalje, imate slobodu koristiti ulje u njegovom trenutnom stanju, uključujući cvijeće kako biste pojačali njegovu učinkovitost. Učinkovitost nevenova ulja u liječenju opeklina doista je izvanredna jer ne samo da ublažava nelagodu nego i ubrzava proces zacjeljivanja kože. Dosljednom primjenom ulja nevena na područja zahvaćena proširenim venama, primijetit ćete značajno smanjenje simptoma. Ovo izvanredno ulje ima sposobnost smanjiti otekline, ublažiti nelagodu i poboljšati cirkulaciju krvi.

Od ključne je važnosti konzultirati se sa zdravstvenim radnikom prije nego započnete bilo koji novi tretman ili razmišljate o korištenju prirodnih lijekova. Ova jednostavna i nekomplicirana formulacija nudi troškovno učinkovit lijek za ublažavanje proširenih vena i rješavanje niza kožnih problema.

  • Venski zalisci, koji se nalaze unutar vena, rade u tandemu kako bi usmjerili protok venske krvi prema srcu i spriječili neželjeno kretanje unatrag u nogama, koje se obično naziva retrogradnim protokom ili venskim refluksom. Slično kao što srce tjera krv kroz tijelo putem arterija, mišići funkcioniraju kao pumpe i pomažu u tjeranju venske krvi prema srcu. Aktivacija mišića potiče ventil na otvaranje, olakšavajući besprijekoran protok krvi, a njegovo naknadno zatvaranje jamči odsutnost bilo kakvog obrnutog protoka.

Oticanje vena, poznato kao proširene vene, uzrokovano je smanjenom sposobnošću venskih zalistaka da učinkovito rade. Posljedično, krv se nakuplja u venama, osobito u nogama, gdje mora prkositi gravitaciji i putovati od stopala do prepona kroz duge, nezakrivljene vene. Plava ili ljubičasta boja ovih vena rezultat je deoksigenirane krvi koja bi se idealno trebala vratiti u pluća radi oksigenacije.

Ispucale kapilare, koje podsjećaju na proširene vene, ali manje veličine, imaju crvenu ili plavu nijansu i nalaze se bliže površini kože. Iako se obično nalaze na nogama, proširene vene se također mogu pojaviti na licu i prsima. Prirodni proces starenja pridonosi gubitku elastičnosti vena i oslabljenim zaliscima. Nasuprot tome, trudnoća uzrokuje povećanje volumena krvi dok ograničava protok krvi od nogu do zdjelice. Iako ova promjena u cirkulaciji pogoduje razvoju fetusa, ona također može uzrokovati pojavu proširenih vena na nogama.

Hormonske promjene koje se događaju tijekom trudnoće mogu pogoršati stanje proširenih vena. Proces zacjeljivanja proširenih vena koji se javljaju tijekom trudnoće obično se odvija u rasponu od 3 do 12 mjeseci nakon poroda. Nadalje, na razvoj proširenih vena mogu utjecati i razni drugi čimbenici, poput hormonske terapije, kontracepcije, menstrualnog ciklusa i menopauze.

Nekoliko čimbenika može objasniti veću učestalost proširenih vena kod žena u odnosu na muškarce. Genetski čimbenici značajno pridonose razvoju varikoznih bolesti vene, igrajući istaknutu ulogu u njihovoj manifestaciji. Nadalje, produljena razdoblja sjedenja ili stajanja mogu imati štetne učinke na protok krvi, pogoršavajući stanje. Osim toga, prekomjerna težina stvara dodatni pritisak na vene, pogoršavajući problem.