Nakon što je primila potresnu vijest o metastazi raka štitnjače, Candice Marie Fox ostala je zatečena prognozom da joj je preostalo samo pet godina života. Odlučna u dobi od 31 godinu, donijela je hrabar izbor da odbije kemoterapiju i umjesto toga prigrli dnevnu rutinu koja se sastoji od konzumacije tri ananasa.

Uključivanjem raznovrsnog voća kao što su grejp, limun, papaja, jabuke, kivi i banane u svoju prehranu, ne samo da je unijela raznolikost, već je i povećala svoj prehrambeni unos. Osim toga, kao dio svog liječenja, svjesno je odlučila eliminirati životinjske bjelančevine iz svojih obroka. Izvanredan ishod bio je gotovo nestanak njezinog četvrtog stadija raka unutar samo šest mjeseci, što je navelo liječnike da potvrde njezin nevjerojatan i potpuni oporavak. Strateškim pristupom lišavanja raka njegovog izvora goriva, uspješno sam ga eliminirao iz svog tijela. Tijekom svog istraživanja naišao sam na intrigantno otkriće: bromelain, koji se nalazi u ananasu, kiviju i papaji, posjeduje izvanrednu sposobnost razgradnje proteinskog omotača stanica raka. Postalo je sve očiglednije da konzumacija životinjskih bjelančevina pridonosi proliferaciji raka, dok uživanje u velikim obrocima preusmjerava tjelesnu energiju prema probavi, ometajući inherentne mehanizme ozdravljenja.

  • U nevjerojatnom pothvatu, uspješno sam eliminirao rak iz svog tijela u roku od šest mjeseci uključivanjem raznolikog niza voća koje se bori protiv raka u moju prehranu. Neizmjeran je osjećaj zahvalnosti koji osjećam što sam bez raka. Sve je počelo 2011. kada sam došao do zapanjujućeg otkrića – kvržice iznad lijeve ključne kosti. Nakon temeljitog pregleda liječnici su potvrdili postojanje raka štitnjače. Unatoč raznim tretmanima, rak se uspio proširiti na moju jetru i vrat, dok su mi prekancerozne stanice otkrivene i na plućima. Prognoze su bile loše, liječnici mi nisu davali više od pet godina života. Međutim, kad su mi savjetovali da se podvrgnem kemoterapiji u roku od šest mjeseci, odlučno sam odbio. Razarajući gubitak mog dragog prijatelja Jamieja, u dobi od 31 godine, i mog bratića Frankieja, starog samo 13 godina, od raka me je slomio. Čvrsto sam uvjeren da je njihova prerana smrt bila posljedica iscrpljujućih učinaka kemoterapije.

Candice, britanska iseljenica koja živi u Australiji, ima živa sjećanja na događaje koji su se odvijali u tom razdoblju. Suočena s vremenskim okvirom od pet godina ili šest mjeseci da pobijedi svoju bolest, bila je odlučna u pokazivanju svoje otpornosti. Idući putem samopouzdanja, osmislila je strategiju koja je uključivala konzumiranje velikih količina voća, povremeno se čak posvetivši cjelotjednom režimu isključivo fokusiranom na ovu hranjivu grupu namirnica. U svojoj potrazi za unaprjeđenjem istraživanja raka, prihvatila je dijetu koja se pretežno temelji na voću i povrću. Ananas je postao temeljna komponenta njezinih obroka zbog bogatog sadržaja bromelaina, za koji čvrsto vjeruje da ima snažna svojstva protiv raka. Osim toga, aktivno je nastojala eliminirati teške obroke iz svoje redovne prehrane.

Uzimajući inspiraciju iz njezine odlučne odlučnosti, također sam napravio namjeran izbor eliminirati stres, kemikalije i životinjske proizvode iz svog svakodnevnog života. U skladu sa svojim nastojanjem da iskorijeni supstance koje uzrokuju rak, donijela je svjesnu odluku da se suzdrži od korištenja kozmetike i proizvoda za čišćenje koji sadrže kemikalije, kao i da prestane pušiti.

Nakon završetka šestomjesečne evaluacije, utvrđeno je da je rak učinkovito eliminiran, ostavljajući samo slabe tragove. Prema Marku Simonu, onkologu i ravnatelju Nutritional Oncology Research Institute, prehrana igra ključnu ulogu u prevenciji raka, zajedno s redovitom tjelovježbom, pozitivnim načinom razmišljanja, pa čak i duhovnim praksama. Ananas je to posebice primjer jer sadrži bromelain, spoj poznat po povoljnom djelovanju na rak.