Jugoslavenski pjevač Mišo Kovač (75) kroz život se susretao s brojnim primamljivanjima koja su ga na kraju dovela do ruba očaja. Potresnim spletom događaja, Mišo i njegova supruga Anita bili su izvan sebe od tuge i strepnje kada je njihov sin Edi tragično stradao tijekom sukoba. Bili su čvrsti u svom uvjerenju da su okolnosti vezane uz njegovu smrt bile čudne i neshvatljive.

Kako prenosi portal “24sata”, Mišo je nakon Edijeve smrti često iskazivao nezainteresiranost za život. Nakon toga, otvoreno je priznao potpunu devastaciju koja je progutala njegov svijet u to vrijeme. Anita, Mišina supruga, posegnula je za lijekovima, što je na kraju dovelo do raspada njihovog braka. Pjevačica nikada nije dala iscrpno objašnjenje okolnosti u vezi s njihovim sinom.

Anita je ranije spomenula da su dokumenti koje su dobili predstavljali kontrastnu priču o smrti njihova sina. Dok je prvotno izvješće sugeriralo mogućnost njegovog preživljavanja, stvarna istina otkriva da je Edi podlegao sepsi, koja je posljedica značajne bakterijske infekcije u njegovom tijelu. Prijelomni trenutak za Mišu nastupio je bolnim gubitkom sina, što je dovelo do raspada braka i ekspedicije uz cijenjenu proročicu Silviju Konte Kalvi Marković. Nažalost, njegov odlazak duboko je pogodio njegovu kćer Ivanu, koja se silno borila da se pomiri s očevom napuštenošću.

U svojoj potrazi za mirom, pjevač je tražio utjehu u proročici, uvjeren da mu ona može pomoći. Mate, bivši Mišo, otkrio je da je izdržao razdoblje od četiri godine u stanju djelomične svijesti, često pod sedativima ili usred groblja.

Ivana (39) suočila se s golemim emotivnim previranjima jer se njezin otac dodatno distancirao. Težina smrti njezina starijeg brata, duboke depresije njezina oca i razvoda njezinih roditelja postali su neodoljivi, što ju je natjeralo da se okrene heroinu za utjehu. Pjevač je prije nekog vremena priznao da ga je izjedala vlastita depresija zbog koje nije bio svjestan Ivanine bitke s ovisnošću. No, Ivanu je na rubu smrti zatekla Lidija, sadašnja Mišina supruga, koja ju je na kraju i spasila, izbavivši je iz ruku ovisnosti.

Težina tih susreta teško je legla na pjevačevu dušu, potaknuvši ga da se 1999. upusti u očajnički pokušaj okončanja vlastitog života. S prstom na obaraču uperio je pištolj u prsa, ali je, srećom, pronađen. drugima u roku od pola sata, što je omogućilo medicinskim stručnjacima da brzo interveniraju i spase ga.

Mišo Kovač je nakon toga pojasnio da je njegov pokušaj samoubojstva rezultat golemog tereta tuge i beznađa izazvanog tragičnim gubitkom sina.

BIOGRAFIJA:

U Šibeniku je Mišo Kovač svoje formativne godine proveo uz brata Ratka i sestru Blanku. Uz strast prema glazbi, duboko je obožavao nogomet tijekom svojih ranih godina, želeći postati profesionalni igrač Hajduka dok je sudjelovao u juniorskoj ligi NK Šibenik.

Prvotna zajednica Miše Kovača i Ljubice Komadina bila je kratkotrajna i trajala je tek četiri godine. Nakon razlaza, Miša je 1973. godine ušao u drugi brak s Anitom Baturinom, iz kojeg su dobili dvoje djece, Edija i Ivanu. Tragično, Edi se sa nepunih 16 godina priključio specijalnoj jedinici Hrvatske vojske “Škorpioni” i prerano stradao 1992. pod misterioznim okolnostima. Shrvan tim gubitkom, Mišo se navodno okrenuo alkoholu i sedativima, čak je 1999. pokušao i sam sebe ubiti pucajući iz revolvera. Zbog toga se rastao od Anite i upustio u vezu sa znatno mlađom Silvijom Conte Calvi Marković. Godine 1998. upoznao je treću suprugu Lidiju Pintarić, a vjeruje se da mu je to partnerstvo pružilo utjehu i stabilnost u životu.

Godine 1961. Mišo je s 20 godina započeo svoju pjevačku karijeru. Sudjelovao je u glasovitom “Prvom glasu Šibenika” uz Mirka Vukšića, koji će se kasnije pridružiti grupi Mi kao gitarist. Upravo na tom natjecanju Mišo je doživio prvu pobjedu osvojivši publiku svojom izvedbom popularne pjesme Elvisa Presleya.

Dok je kao pripadnik vojske (JNA) bio stacioniran u Beogradu, glazba je imala primat u njegovom životu, a svaku priliku za nastup rado je grabio. Vikendom bi čak oduševljavao vojne časnike i prijatelje svojim zanosnim pjevanjem. Po završetku službe, odvažio se u Zagreb s odlučnošću nastaviti svoje glazbene težnje. Boravio je u studentskim centrima i posjećivao kafiće, a čak je izašao i na ulice, osvajajući publiku svojim iskrenim nastupima.

U listopadu 2021. mediji su objavili hospitalizaciju Miše Kovača u KBC-u Split, a kao uzrok navode bolest pluća; međutim, njegovo se zdravstveno stanje brzo poboljšalo, što je dovelo do otpuštanja i negativnog testa na Covid-19.