Mijenjanje donjeg rublja iznimno je važno za našu higijenu i zdravlje, a učestalost mijenjanja donjeg rublja ovisi o nekoliko važnih čimbenika, prvenstveno o razini naše svakodnevne tjelesne aktivnosti.

“Ako su naše dnevne aktivnosti minimalne i ne znojimo se, prihvatljivo je mijenjati donje rublje svaki drugi dan”, kaže dr. Anju Methil, dermatologinja u ClinicSpots India. Dodaje da se malo šire muško donje rublje, poput širokih bokserica, može nositi nešto dulje.

od 1.U lipnju je 500 odraslih osoba reklo da ih 47% nikad nije nosilo donje rublje dulje od jednog dana. Međutim, do 37% Generacije Z priznaje da ponekad nosi donje rublje dulje od 24 sata, što je najdulje razdoblje od bilo koje ispitane dobne skupine.

Sarah Roberts, stručnjakinja za njegu kože i osnivačica A Beauty Edita, upozorila je Daily Mail: “I muškarci i žene mogu patiti od iritacija kože, osipa, gljivičnih infekcija ili psorijaze. Predugo nosite prljavo donje rublje. Postoji rizik od pogoršanja stanja kao što je ekcem.
S druge strane, žene koje pate od obilnih mjesečnica i vaginalnog iscjetka trebaju razmisliti o mijenjanju donjeg rublja nekoliko puta dnevno kako bi izbjegle infekcije.Koliko često mijenjate donje rublje može ovisiti i o klimi u kojoj živite. U vrlo vrućim i vlažnim klimatskim uvjetima preporuča se mijenjati donje rublje nekoliko puta dnevno; U hladnijim krajevima to nije potrebno.