– Na društvenim mrežama se svakodnevno mogu pronaći razne životne ispovijedi. Jednostavno, nikada ne znate šta vam donosi sutra, a sljedeća priča je više nego emotivna….

Prepoznajući važnost pravne papirologije, došla sam do zaključka da je u mom najboljem interesu sklopiti brak sa svojom dragom prijateljicom. Pokretačka snaga iza moje odluke da se udam čisto je pragmatična, budući da sam se odlučio ujediniti sa svojim voljenim prijateljem isključivo s ciljem pribavljanja bitne pravne dokumentacije.

U rasponu od dvije godine, započeli smo zajednički život, ujedinjeni u našem cilju da ispunimo obveze našeg braka, posebno za mog partnera da otkrije pravu svrhu iza naše zajednice. U prisutnosti drugih, održali smo fasadu zadovoljnog i zaljubljenog para, kako je to običaj za partnere koji dijele dugi niz godina. No, nakon tri mjeseca došao je u alkoholiziranom stanju i inzistirao da ispunim svoje obveze kao njegova supruga.

Unatoč njegovom kasnijem žaljenju, odlučila sam dugo šutjeti prema njemu, nesigurna zaslužujem li oprost.

BONUS TEKST:

Izvorni stanovnici našeg susjedstva bili su pojedinci koji su se suočavali sa značajnim ekonomskim poteškoćama. Ovi prvi štićenici, opterećeni nepremostivim izazovima, živjeli su u trošnom domu. Jedina utjeha bila im je njihova djeca, četiri sina i dvije kćeri, od kojih su svi posjedovali izuzetnu ljepotu. Unatoč njihovoj nepokolebljivoj odlučnosti, nisu bili u stanju nadići svoje okolnosti.

Nažalost, dio naše zajednice odlučio ih je isključiti, koristeći ponižavajuće izraze, iako ova konkretna obitelj nikada nikome nije naudila. Kako bismo im pomogli, moj suprug i ja nudimo opsežnu podršku, često preuzimajući njihove troškove za režije i namirnice. Unatoč tome što nismo bogati, svoju pomoć pružamo nesebično, bez očekivanja da ćemo išta dobiti zauzvrat. Nažalost, prije nekoliko mjeseci naši najmlađi su se teško razboljeli, potpuno su otkazali bubrezi i morali su biti na dijalizi. Slijedeći upute medicinskih stručnjaka, zaključeno je da bi započinjanje operacije transplantacije dok je naš sin u mladosti i robusnosti dalo najveću korist.

Nadalje, savjetuje se istražiti dodatne potencijalne suradnike u svrhu provođenja potrebnih ispitivanja. Nakon što smo ovu informaciju podijelili s našim dugogodišnjim susjedima, kojima smo pomogli već duže vrijeme, oni su nam svesrdno obećali podršku izjavom da su voljni obaviti krvne pretrage u bolnici. Ova predanost nije se odnosila samo na sam par nego i na njihovo šestero djece, jer su čvrsto vjerovali da je to najmanji doprinos koji mogu dati. Na moje zaprepaštenje, prkosili su mojim očekivanjima i danas su stigli do bolnice.

Ono što me istinski dirnulo bila je spoznaja da su došli bez pratnje, budući da naši krvni rođaci, uključujući braću i sestre, nisu odgovorili na naš očajnički poziv za pomoć. Postalo je očito da nitko nije bio spreman riskirati ili podnijeti potrebnu žrtvu da spasi našeg sina. Međutim, takva je priroda života i možda je tako suđeno. Moja najdublja želja je da se moj sin oslobodi čitavog života oslanjanja na dijalizu; umjesto toga, žarko se nadam da moji bubrezi najbolje funkcioniraju. To bi nedvojbeno osiguralo da moj sin može uživati ​​u životu ispunjenom normalnošću i bezbrojnim mogućnostima.