Za danas smo vam spremili jednu jako zanimljivu temu, a definitivno će se svidjeti svim mamama. Naime, govorićemo o bebi, koja kada se rodila, odmah je ušla u Ginisovu knjigu rekorda. Ova beba je danas je odrasla i živi obiteljskim životom….

Kevin Robert pojavio se na svijetu 1983. godine, zasluživši titulu “najveće bebe na svijetu”. S težinom od 7,3 kg, ova izvanredna veličina izazvala je veliku pozornost u cijelom svijetu. Prema lokalnim medijima, Kevin je najveća beba ikada rođena u New Jerseyu. Ovaj neočekivani događaj iznenadio je i njegovu majku, koja je malu odjeću koju je prvotno pripremila morala zamijeniti za veće brojeve. – Moramo kući, raspremiti ladice i kupiti mu veću odjeću – rekla je oduševljena majka nakon poroda.

Kevin se tijekom djetinjstva izdvajao od svojih kolega iz razreda, posebno svojom natprosječnom visinom. U dobi od 12 godina bio je visok 170 cm, znatno viši od većine svojih vršnjaka koji su bili znatno niži. Samo nekoliko godina kasnije dosegao je visinu od 195 centimetara. S 41 godinom svojom visinom od preko 2 metra i težinom od 136 kilograma izaziva značajnu pozornost gdje god stigne. “Dok šetam ulicom, ljudi često zastanu kako bi se raspitali o mojoj visini”, primjećuje Kevin. Trenutačno Kevin služi vojsku i oženjen je ženom koja je skoro njegove visine. Spominje da je biti najviša osoba u bilo kojoj sobi daleko od lakog. Kad uđe kroz vrata, mora se sagnuti, tuševi su stalno prekratki za njega i teško stane u većinu automobila.

DODATNI TEKST:

Kristina Verker i Blajz Mucha, australski par, u sretnom su braku i imaju dvoje djece: kćer Ajlu Samer i sina Sonija Kaia. Dok trenutno uživaju u ispunjenom životu s malo problema, krajem 2021. suočili su se s velikim izazovom. Kristina je rodila njihovo prvo dijete, bebu Ajlu, a iako je ultrazvuk pokazao da je sve normalno i da je djevojčica na porodu izgledala zdravo, bili zatečeni njezinim izgledom. Liječnici isprva nisu mogli shvatiti u kakvom je stanju rođena.

Kada sam primila bebu od liječnika, ostala sam zatečena njezinim izgledom jer su me obavijestili da na cijelom svijetu postoji samo 14 osoba poput nje. Slično tome, kada su liječnici Ajlu prvi put predstavili njenim roditeljima, oboje su bili zapanjeni širokim osmijehom svoje bebe, jer se činilo da se stalno ceri. Liječnički tim ih je obavijestio da je bebino stanje toliko rijetko da se nikada prije nisu susreli s nečim sličnim. Brzo je utvrđeno da je djevojčica bolovala od bilateralne makrostomije, vrlo neuobičajenog poremećaja kod kojeg se usne ne uspijevaju pravilno spojiti tijekom fetalnog razvoja. Kristina je primijetila: “U tom trenutku je bilo sasvim jasno, budući da je Ajla bila iznimno mala.

Osjećali smo se i šokirani i zabrinuti. Ni Blaze ni ja nismo imali nikakvih saznanja o ovom stanju i nikada nismo sreli nikoga tko je rođen s makrostomijom. Stoga, bio značajno iznenađenje. Zanimljivo je da je istraživanje pokazalo da je samo 14 prijavljenih slučajeva sličnih Ajlinom. Upravo je zato liječnicima trebalo dodatno vrijeme da dođu do točne dijagnoze. “Neizvjesnost je bila pojačana činjenicom da smo nekoliko sati čekali da nam liječnik da odgovor. U bolnici nisu imali dovoljno znanja o takvom neuobičajenom stanju.

Kao majci, moj um je bio obuzet mislima jesam li učinila nešto pogreške tijekom moje trudnoće,” dijeli Kristina. Nakon nekoliko dana genetskog testiranja, saznala je da je problem u potpunosti izvan njihove kontrole. Ajlina osobina bila je više od pukog estetskog problema; dovela je i do poteškoća za bebu u pogledu hranjenja i zadržavanja hrane u ustima. Zbog utjecaja na funkcionalnost lica, osobama s makrostomijom preporuča se kirurški zahvat kako bi mogli normalno obavljati svakodnevne aktivnosti. U konačnici, Ajla je uspješno operirana i nedavno je proslavila svoj drugi rođendan, procvjetavši u zaista preslatku djevojčicu! Njezina majka Kristina često objavljuje njezine fotografije i videa na društvenim mrežama, pokupivši brojne komentare podrške.